Egymillió dollárba kerül a Pokol


Drága?

A marketingszolgáltatásokkal foglalkozó Seevast Corp. tulajdonában lévő moniker.com doménkereskedő cég által szervezett amerikai doménárverésen több száz egyéb név mellett a hell.com is kalapács alá került, ám a kikiáltási árat, az egymillió dollárt nem fizette meg érte senki. Pedig a tulajdonosok nagy reményeket tápláltak a sikert illetően, hiszen nemrégen a sex.com 12 millió dollárt is megért új tulajdonosának. „A világ él és jól van. Most senki sem akar még a pokolba menni” – kommentálta a sikertelenséget a Reutersnek Lance Podell, a Seevast vezetője.

A moniker.com a hell.com-ot a BAT Flli LLC csoport megbízásából próbálta meg értékesíteni. E csoport alapítója, Kenneth Aronson a különleges nevet még 1995-ben regisztráltatta. Aronson egyébként nem először akarta pénzzé tenni a túlvilági domént, egy 2000-ben rendezett árverésen az akkori kikiáltási ár még 8 millió dollár volt.

A pénteki aukció mindazonáltal más neveket illetően sikeresnek mondható, hiszen például a cameras.com 1,5 millió dollárért, a sexeducation.com 120 ezer dollárért, a babies.net pedig 26 ezer dollárért kelt el.

Az árverésre került nevek listája megtalálható John Chow oldalán, aki feltüntette az elkelt nevek mellett a végső árat is.

Azóta történt

Előzmények