Egyesül a UPC és a Monortel

Július 1-jétől közös cégben egyesül a Monor Telefon Társaság Kft., a 29-es távközlési körzet telekommunikációs szolgáltatója, és a UPC Magyarország Kft., a legnagyobb hazai kábelkommunikációs vállalat, és az összeolvadást követően a UPC válik a Monortel teljes körű jogutódjává.

Közös külföldi tulajdonosa, a Liberty Global, Inc. révén a két hazai távközlési vállalat már egy évtizede azonos cégcsoportba tartozik, ennek megfelelően a Monortel emblémájában már korábban is szerepelt az a felirat, hogy a Monor Telefon Társaság Kft. a „UPC csoport tagja”. Az elmúlt években a két cég fokozatosan integrálta tevékenységét. A szervezeti egységesítést követően, idén március végén a valódi belső változások kifejeződéseként a két cég közösen újította meg arculatát, és a Monortel felvette a upc telekom márkanevet.

Ennek a folyamatnak a lezárása a mostani cégösszeolvadás, melynek eredményeként a két vállalat immár jogilag is egységessé válik. A jövőben a Monor Telefon Társaság ennek megfelelően a szerződésein, a különböző nyomtatványain és számláin is UPC Magyarország Kft. néven szerepel majd. A Pest megye délkeleti részén, a monori központú 29-es körzetben nyújtott upc telekom tv-, telefon-, ADSL- és betárcsázós internet-, valamint az országos hatókörű telefon, upc direct műholdas televíziós, CPS- (EcoTel) és üzleti szolgáltatásokat július 1-jétől változatlan tartalommal és feltételekkel a UPC Magyarország Kft. biztosítja tovább. Az alkalmazott technológiák különbségei miatt az egyes szolgáltatási területeken továbbra is az adott (kábeles vagy rézérpáras telefonhálózati) infrastruktúrán biztosítható vezetékes szolgáltatások maradnak elérhetőek.

A 29-es körzet ügyfélszolgálati irodái az összeolvadást követően is megmaradnak, sőt egy újabb irodával bővül a hálózat Gyálon. A telefonos ügyfélközpont elérhetősége viszont 1229-ről 1429-re változik – közölte a UPC.

Azóta történt

Előzmények