Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz Tomika1981 #34 üzenetére
Gondolom nem lehet csak arra előfizetni HD-ként, de majd utánajárok.
Csatornafüggő a jel, az NG pl nagyon szép, de vannak rosszak is. Azt sem mondhatnám, hogy messziről nézem, olyan 2.5m lehet kb a távolság.
Amúgy meg akárki akármit mond, ha csak ilyen mezei módon néz is az ember tvt, akkor is sokkal jobb mint egy 70-80 centis 100hz-es crt. Oké, hogy kontrasztosabb a kép, de a tömege/vastagsága többszörös, csak egy elektonágyú van benne bármilyen biztonságos is, árban meg egy 80 centis ilyen crt nem sokkal van egy ekkora LCD-től olcsóbban. Eddigi legjob crt-nk egy 72 centis 100hz-es panasonic volt, de mindig volt egy "háttérzaja" az alkatrészeknek annak is, ami este nagyon zavaró tudott lenni, ez lcd-nél nincs._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tomika1981
tag
-
-
Chaser
legenda
válasz Tomika1981 #17 üzenetére
Az NG a National Geographic lenne? Igazából ezt az egy csatornát nézem rendszeresen.
LCD vs Plasmáról: Láttam működés közben már sokat, én plasmat nem szívesen vennék, elég halandóak. LCD lehet nem annyira szép, kicsit utána kell járni a dolgoknak. Véletlenül került a kezembe egy euronics újság, 100k-ért philips 82 centis lcd tv, rá is csaptam, és azt kell mondjam nagyon jó. Igazából nem lehet összehasonlítani a monitorokkal a betekintési szögeket. Gyakorlatilag ugyanaz a TN panel, és mégis látszik minden szögből, nem fullHD, csak 1368x720-as/ ha jól emléxem/. FullHD még elég gyerekcipőben jár, majd 5 év múlva, ha már elterjedt lesz, én akkor veszek komolyabb tv-t, addigra az OLED is kiforrja magát, és az LCD tv is tömegcikk lesz, addig meg bőven el lehet lenni egy ilyen tv-vel is.
szerk: #22 Tomika1981: Én nem tapasztaltam, hogy valami randa lenne a kép az analóg jel miatt. Amelyik crt-n randa volt az itt is az, amelyik nem, az itt sem.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Renwick
őstag
válasz Tomika1981 #25 üzenetére
Amikor már ciki lesz műsort 4:3-ban adni...
üdv
R.
I see you blaming each other -- And I love you still
-
Ijk
nagyúr
válasz Tomika1981 #22 üzenetére
Mondjuk bevallom nekem nincsenek magas igényeim. Természetfilmet nem túl sokat nézek, sportműsorok nekem nem létfontosságúak HD-ben, a filmeket megnézem moziban, ami jó volt , vagy még nem láttam azt pedig itthon megnézzük bnőmmel a számítógépen (21" monitor, akár ágyból fekve).
HBO műsorát néha figyeltem, nekem nem érné meg azt a nemtudom hány ezret havonta. Egyszerűen nem nézek tv-t.
A HD még jelenle elég szűk rétegnek elérhető, nagyon soká fog elterjedni (mire rábeszélik a nagymamát, hogy neki bizony mennyivel jobb lesz ha HD-ben nézi a Mónikát)./人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
válasz Tomika1981 #22 üzenetére
ezzel egyetertek
plazman meg jol nez ki az analog jel, de lcd-n vmi borzalms...
foleg nemelyik gyengebb minosegu adoe... -
Tomika1981
tag
Jelenleg egy kábelelőfizetést 1500forinttal dob meg a HD. Szerintem ennyit megér. Mint írtam a HBO minősége a leggyengébb. A soprt és természetfilm csatornák miatt viszont megéri. Nem mondom hogy vennék miatta LCD TV-t de mivel tavaj bedöglött a CRT így a család úgy döntött beruház 1 LCDTV-re. Így viszont végre kihasználhatjuk a tévénket ellentétben a lwegtöbb vásárlóval akiknek a HDready és full hd tv nem más mint porfogó. Tudni kell hogy az analóg adás kimondottan csúnya az LCD-n. (legalábbis a CRT Sonyhoz képest) Tapasztalatom hogy LCDTV-t kizárólag digitális jelre szabad rákötni. Analóg jelre kötni kb annyi mint sportkocsiba 1,4 dízelmotort rakni.
Tomika
-
törölt tag
egyetertek, hogy olimpia miatt nem celszeru valtani, viszont elobb-utobb ugyis ez lesz...
es en csak remelni tudom, hogy 1 even belul elfogadhato aron lehet majd tenyleges HD adasokat nezniviszont a filmeknel nagyon nagy minosegbeli valtozast lehet eszlelni...
es most nem a monitorra gondoltam, mert nalam az 1440*900-as moncsin a 720p igencsak szemcses, es szarnak mondanam a minoseget, na de a plazmamon az vmi gyonyoruen nez ki 1080-rol mar nem is beszelve...
es elvileg a nagy szelesvasznu tv-ket is inkabb filmekre talaltak ki, mint tv nezesre...[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Nemtudom, lehet én vagyok régimódi, de biztos nem fizetnék elő ilyen szolgáltatásokra. Már a csapból is ez a HD mizéria folyik, persze én is néztem már hd anyagot (mondjuk csak a 21"-os monitoromon) elismerem, hogy gyönyörű, de nem sok filmnél mondom, hogy feltétlen szükséges. Átlagosan hetente megnézek 1 max. 2 filmet, mivel úgysem jön le több minőség a futószalagról, ill. néha megveszek 1-1 dokumentumfilmet. Persze mindig van fejlődés, de egyenlőre több százezret feláldozni, csak azért hogy HD-ban nézzek olimpiát és néhány filmet, szvsz nem éri meg.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
A teszkógazdaságos szarokon kívül láttál te már normális plazmatévét? Például egy Pioneer-t? Ha normálisan használon, ningy ghost, és ha van pénzed egy 50"-os plazmára, akkor szard már le, mennyit fogyaszt...
LCD... nézzed csak a jókis TN-paneles szaron a TV-t. Jahogy van más panellal is? Mennyibe is kerül egy 60"-os High-end LCD? És a plazma?
-
Tomika1981
tag
Nekünk van HBO HD, Eurosport HD, NG HD. Az Eurosport és az NG eszméletlen szép! Az HBO viszont rákenheti a hajára egyenlőre a HD adását. Remélem eljutnak egyszer arra a szintre mint a NG.
Tomika
-
ronaldo
őstag
Ezekhez nem, de nem hiszem, hogy az átlag magyar olyan helyzetben lenne, hogy háromévente vesz a féléves keresetéért tv-t. Azért a HD Ready tv-k se olyan olcsók még.
Coyot: márpedig bepalizzák, 6-7 éves technológiáért kérnek el egy vagon pénzt. Hisz akkor azok a tv-k tényleg ütöttek, el is kértek értük 6-700 ezer pénzt,de manapság már nem a top.
Mindegy, lényeg a lényeg, HD kánaán nem mostanság lesz nálunk
-
Pro és kontra vannak érvek a plazma és az LCD vitában (LCD-nél ott a bevilágítás, a nem homogén fényerő, a plazmánál ott a ghosting és a fogyasztás), de a plazma gyártás lecsengőben van, elég arra gondolni, hogy a három nagy gyártó (Panasonic, Samsung, LG) közül az LG idén már nem hozott ki FullHD felbontású plazmát, a Samsung pedig bár hozott ki FullHD-t, csak a középső "5"-ös szériában, a közép-felső kategóriás "6"-os és a felső "7"-es és "9"-es kategóriában csak LCD-i vannak / lesznek. Mind a Samu, mind az LG az OLED felé fordul a jövő tekintetében, vagyis marad a Panasonic a plazma technológia "őre".
Ez kb. olyan, mint a háttérprojekciós TV-k térnyerése az 1990-es évek végén, 2000-es évek elején, majd mára a szinte teljes eltünésük a piacról.
Hogy ontopic is legyek, örvendetes, hogy lassan már valóban lesz HD felbontású film is az HBO HD-n. ;)
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Wolverine
félisten
válasz G. Dealer #10 üzenetére
A nagy kereskedelmi tv-knek tudtommal nem sürgős, talán még kísérleti adásuk sincs HD-ben. Az m1 az olimpiáról már HD-ben is fog adni.
[ Szerkesztve ]
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
WonderCSabo
félisten
-
CSorBA
őstag
Én ahogy megláttam azt a képet, az jutott eszembe, h. meg van a munkahely célkitűzésem Szívesen dolgoznék ott..
A 2 adást elnézve, van mód a felirat nagyítására egy ilyen settop boxban? Mert x pixel az x pixel mindkettő adásban, csak ugye a HD-n kisebb lesz a fizikális nagysága....
[ Szerkesztve ]
-
ronaldo
őstag
Igen, aki új tv-t vesz, már mindenki lcd-t (vagy kisebb része akit bepaliznak, plazmát). Csak sajnos a "legakciós" verziók közt nem ritkán van 1024x768-as felbontású modell (sok ilyen philipset láttam, plazmát, méterest, 200k alatt) amit ha megvesznek és azon akarnak hd adást nézni, hát a hajukra kenhetik.
A FullHD lcd-k ára pedig még mindig az egekben. Amíg nem ritka, hogy egy ember 5-6-7 havi fizetését emésztené fel egy ilyen beruházás, nem is fog jobban eltrejedni (németországban egy szépvágású Bravia "kispórolása" egy két négyfős családban 1 hónap...)
-
Scalpel
senior tag
Na igen, a Full HD és HD ready tv-k elterjedtsége 10%, vagy az alatt lehet... bár az is igaz, hogy aki új tv-t vesz, azok nagyrésze ilyet vesz.
Viszont nem gyenge, hogy 700 TB-tal kellett bővíteni a háttértárat... -
azbest
félisten
jó szemed van, ha ebből a kis képből meg tudod mondani melyik a jobb
Egyébjként a jobb oldali szélesvasznabb mint a bal...
---Nem tűnik rossz munkahelynek a monitoringban dolgozás... bár azt hiszem nem lennének túl lelkesek, ha juttatásként ingyen hbo-t kapnának otthonra
-
Lenry
félisten
-
törölt tag
nekem ugy tunik, hogy a jobb oldali tv-n a hd adas minosege rosszabb, mint a bal oldalin...?
jobb oldalon csak fel van konvertalva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Új tízezres, 33 wattos powerbank jött a Xiaomitól
- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Assetto Corsa EVO
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Intel i5-12500t 6c/12t - 2.0 Ghz / MaxBoost: 4.4 Ghz
- UFF! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/1TB Iris Xe FHD HUN
- Szépséges! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- I7-4770K processzor 4mag 8 szál 3,5 ghz
- Gigabyte GA-Z87X-D3H 1150 es alaplap