A DIGI megkapta a mobilszolgáltatói engedélyt

Az NMHH a honlapján jelentette be tegnap, hogy a sikeres frekvenciapályázatán a három inkumbens szolgáltató – a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone – mellett a DIGI is sikeresen pályázott az „F” Csomagra, és 10 milliárd forintért az 1800 MHz-es frekvenciasávban szerzett 5 MHz-es párosított alapblokkot (2x5MHz). Az NMHH október 16-án kötötte meg a DIGI-vel az elnyert csomaghoz kapcsolódó hatósági szerződést. A szolgáltató október 21-én kapta meg a frekvenciakijelölést, amely alapján a 1725–1730/1820–1825 MHz (2x5 MHz, azaz 10 MHz) frekvenciatartományban hang- és adatszolgáltatásra is alkalmas rádióhálózatot telepíthet.

A DIGI, az október 29-én az NMHH-tól átvett rádióengedély birtokában, az eddigi három mobilhálózat mellett egy új, negyedik hálózat üzemeltetésére szerzett jogot. Az NMHH közleménye utal arra, hogy a nemzetközi példák is azt mutatják, hogy egy új belépő mobilizálja, felpezsdíti a piacot, fokozza az árversenyt és új szolgáltatások megjelenését generálja, emellett a szolgáltatók és a szolgáltatások sokszínűsége hozzájárul a fogyasztói jólét és a hazai vállalkozások versenyképességének növeléséhez, valamint új szolgáltatások jelennek meg az ország egész területén. A fogyasztókért folytatott piaci verseny pedig a szolgáltatások árának csökkenését is eredményezheti – hangsúlyozza a hatóság.

A DIGI az elnyert frekvenciasávon versenyképes hang- és adatszolgáltatást nyújtó, országos, megbízható hálózat létrehozását kezdi meg: „A cél a kezdetektől alkalmazott stratégia követése: minőségi szolgáltatás nyújtása fogyasztóbarát árakon. Az új szolgáltatásoknál a legmodernebb technológiát alkalmazva az adatkapcsolat akár 40 Mb/s-os is lehet majd, az árak kialakításánál pedig a hosszú távú megtérülésre alapozva stabilan tartható kedvező árakat kívánunk kialakítani” – mondta el a találkozón Ryszka Sambor ügyvezető igazgató. A mára több mint 850 ezer háztartásban jelen lévő, dinamikusan fejlődő DIGI, jelenleg piacvezető műholdas és a három legnagyobb kábeles szolgáltató egyikeként ezzel teljessé teszi portfólióját.

Azóta történt

Előzmények

  • Telekom: holnaptól gyorsabb mobilnet és több 4G

    Az NMHH és a Magyar Telekom Nyrt. aláírta a mobiladat- és hangforgalomra eddig meg nem nyitott frekvenciák használatához és hálózatok üzemeltetéséhez szükséges hatósági szerződést.

  • Itt a sokadik negyedik mobilszolgáltató: a DIGI

    A cég ma közölte, hogy a mobiltenderen elnyert frekvencia felhasználásával a DIGI Magyarországon is önálló, hang- és adatforgalmi szolgáltatást (mobiltelefon és internet) biztosító hálózat kiépítését és üzemeltetését tervezi.

  • Októbertől veszi át az Invitel a tudakozót – új számon

    Nemcsak a szolgáltató új, de az uniós előírásoknak megfelelően a háromjegyű telefonszám is öttagúra változik.