- Asustor NAS
- Linux haladóknak
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Crypto Trade
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- Linux kezdőknek
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
És ráadásul ez kültéri lefedettség, bemész egy épületbe , vagy ha körbevesznek nagyobbak még rosszabb lesz a helyzet
Voda van a legjobban kiépítve , én itt R206-at használva voda sim-el ilyet mértem mikkor megkaptam , ezt meg most mértem(lent), sokan örülnének ilyen vezetékes nettnek is , csak az a fránya adat korlát ne lenne (8GB 3600Ft)
-
Sinesol
veterán
Pfff...Északon még érthető, de hogy Dunántúlon is ennyire gázos legyen a helyzet..ezt nem tudtam és tényleg szörnyű
Akkor csak szerencsés helyen lakom...Kopi31415 : Maximum nem maradsz le róla és talán bizonyos szempontból nevezhetjük kulturprogramnak, de még egy közepes hangversenyt sem képes semmilyen stream átadni hangzásban, atmoszférában stb, nemhogy egy operát a Scala-ból. De persze azért a semminél jobb
-
bul07
nagyúr
Nézted te már a Telekom lefedettségi térképét?
Ha nem akkor tedd megTelekom nagyon el van maradva, ahol én vagyok ott is csak EDGE legalja van, kész kínszenvedés volt a mobil nett még telefonnal is
-
Soma01
veterán
Én inkább úgy osztanám el őket, azon túl, hogy mindent lehet mindenre használni, hogy az adott lefedendő terület nagysága határozza meg a technológiát. Ill. az, hogy hányan/milyen sűrűn laknak adott területen. A nagyobb freki nem terjed olyan messzire, kisebb területre elég csak, a kis freki elmegy messzebbre. Városon kívül így ritkábban kell adótorony. Tehát városon kívül kis, városban nagy freki a jobb. Ja és a nagy freki érzékenyebb az útjába lévő tereptárgyakra. Pl. pincébe nem lesz 3g/4g 2600-on, de 900-on még telefonálhatsz vagy netezhetsz ha ott is szolgáltat a szolgáltató és tudja a telefonod a szabványt. Ezért hagyják meg a 900-at telefonálásra a városban és az 1800/2600 meg net. A magasabb frekinek jobb a "minősége" is, tehát több adat fér át rajta, gyorsabb netet lehet ráültetni. Így a 2600-on szinte csak LTE várható.
De minden szolgáltató az általa rendelkezésre álló frekvenciatartomány függvényében osztja el a net/telefon frekiket.Én így tudom. De javítsatok ki ha máshogy lenne.
Azt leírhatná valaki nekem (vagy link), hogy melyik szolgáltatónak, melyik frekvencián, milyen széles tartománya van! Erre kiváncsi vagyok! Nagyon köszönöm előre is aki tud segíteni!
-
LordX
veterán
Mindegyik mindegyikre való
Kérdés az, hogy az adott szolgáltató mire használja, és ez változó. Jellemzően a kisebb frekiket 2G-re, magasabbakat 3G-re/LTE-re szokták használni, és mindegyiken lehet telefonálni is, netezni is, az újabbnak 'csak' nagyobb a kapacitása, bár asszem még itthon nem csinálnak Voice over LTE-t, szóval az csak adat.
-
TeeJay
félisten
valaki le tudja írni ezeket a 800-900-1800-2600 MHz frekvenciákat melyik miért és mire jó?
pl melyiken telefonálunk melyiken megy mobilnet
ha nekem nincs mobilnetelőfizum tudok-e majd más frekvencián telefonálni vagy sem
lesz-e hatása ennek arra hogy a BP.-Eger vonalon vonaton vagy buszon lesz már értelmes mobilnet végig
vagy a települések közt nagy levegő és várunk mire betölti az oldalakat újra? -
zsoltti
senior tag
Szerintem az "életminőség"-nek semmi köze az internet sebességéhez, legalábbis nekem az a fizetéstől függ , nem a net sebességétől, persze aki a telenor vezérigazgatója, annak valószínű a net sebesség többet ér mint a pénz
-
zseko
veterán
"...hogy még több ügyfele élvezhesse Magyarországon a 86 és 150 Mbps letöltési sebességet nyújtó hálózat előnyeit."
Kenjék a hajukra, meg a másik kettő is, havi 9e-ért a 150Mbit-et...
-
Sinesol
veterán
válasz
Stonerice #32 üzenetére
Hát nemtudom milyen kőkorszaki falu lehet az.
Nálunk Debrecentől 30km-re van 20-30 megás net, 3G lefedettség stb, telefonálással sosem volt gond, betonstabil a hálózat, net az elmult 1 évben nem is emlékszek hogy szakadt volna, hívásnál sem fordult még elő szinte soha. Igaz a 4G akadozva jön csak, viszont semmi szükségem nincs rá, megis minek a vezetékes mellé, majd biztos tablettel szorakozok a 27 colos monitor mellett....
Lehet hogy csak 20Mbit,de szerintem böven elég mindenre, ha online jatszok akk is kb 35-50 az átlag pingem.
Dolgozni meg amugyis Debrecenbe jarok szal max utközben/munkaban használnám a 4g-t, ott meg megoldott, bár inkább wifit használok ott is, egyszerűbb stabilabb. -
Stonerice
őstag
Az kell- " Pestre 85- 150Mps" Falun még telefonálni se lehet normálisan. Majdnem olyan mintha Észak Koreában laknánk. Az Ukrán Internet oda-vissza veri a magyart sajnos.
-
Zolee11
senior tag
És akkor most megkapjuk a választ mitől ilyen drága a monbilnet és a mobiltelefon szolgáltatás.
Apropó valaki nem akarja megvenni a Marson a 600-2600 Mhz-es sávot? Nálam csak most csak önöknek 15 milliárd forint. -
90Quiet
tag
Amikor 5-6 éve élsz vidéken a digi optikai netjén csüngve, majd egyetem okán felköltözöl a fővárosba ahol háromszor annyiért van csúcsidőben rendszeresen használhatatlan ADSL meg hasonlóan "gyors" DOCSIS 2-es belvárosi internet akkor erősen érzed az életminőség csökkenését.
-
imikee
tag
"A pályázaton elnyert frekvenciablokkot arra fogjuk használni, hogy jobb lehetőségeket teremtsünk vidéken és a gyorsabb internet hozzáférés révén javítsuk az emberek életminőségét"
Csak azt nem tudom, hogy ez hogyan is javítja az emberek életminőségét?! Ettől jobban fognak élni vagy nem hal éhen vagy mi........? Bár sok olyan lehet, aki net nélkül elveszik az országban. És most az étlagos dolgozó emberekre gondolok.
-
AmunRa
senior tag
INdex fórumból:
"en nagyvaradrol irok, 5 euroert korlatlan belfold es kulfoldi beszelgetes mobil ill. vezetekes halozatra. mobil net korlatlan, 5 gigaig 21mbps, 5giga utan 128kbps down es 64 up speed. vezetekes halozatokban is verhetetlen a piacon, ugy minoseg mint ar szempontjabol. pl 100mbps korlatlan net 2000forintnak felel meg. nalunk a vodafonnal van roamingszerzodese a diginek. a voda frekvenciat ad, a digi pedig intetnetet a vodanak.."
-
AmunRa
senior tag
A digi odaverhetne az áraknak, csak nem tudom, hogy érdeke e. Nekem elég lenne, ha a telefonbeszélgetések egy osztrák díjazást ütne meg. A többi is kénytelen lenne csökkenteni.
-
törölt tag
Aztán eljön Joe Black. Aaakarommondani 2015. december.
-
bambano
titán
én vagyok vak, vagy a telekom tényleg kicsapott egy laza mozdulattal majdnem 60 milliárdot?
-
Soma01
veterán
Úgy olvastam, hogy a 2600 MHz az pont az LTE frekije szokott lenni. Szóval a jövőre gondolt a Voda, amikor megvette és úgy néz ki, neki van a legtöbb ebből.
-
LordX
veterán
Az alacsonyabb sávok jobban terjednek, tehát nagyobb távot lehet velük átlőni, a magasabb frekis sávokat inkább sűrű területek lefedésére lehet használni. És mivel oda kisebb antenna kell, több antennát lehet bepakolni adott helyre (=telefonba), jobb MIMO, nagyobb sebesség - bár ez kicsit elméleti fejtegetés, a gyakorlat még nem jutott el ide.
-
Soma01
veterán
Igazad lehet a sajtóközlemény kapcsán, ez nekem is eszembe jutott. Az Index is átfogó, elemző cikket közölt és én egy szakmaibb oldalon is ilyet szeretnék olvasni. pl. esélylatolgatásokkal, összegzésekkel, kinek milye van, hol tart, mire megy vele...
-
Soma01
veterán
Nagyon nem értek hozzá, de 2600-on több van a Vodának. 900-on meg a múltkor nyert egy csomót, most meg egy kicsit. 1800-ból most csak a Telekom és a Digi vitt.
Összesen kb olyan 9 MHz van a 3 nagy szolgáltató közt. De ha a Digi összeáll a Telenorral, akkor összesen ugyanannyi lesz neki mint a Telekomnak.
Azt viszont nem tudom, hogy mely frekik az "értékesebbek". Úgy tudom, a 800/900 a nagyobb terjedése miatt jó. 1800 a sűrűn lakott helyeken ideális. De a 2600 is? Vagy azt mire használják? Ugyan arra mint az 1800-at? -
Derrewyn
senior tag
Szerintem annál azért gyorsabban, némi túlzással csak be kell állítani a most megnyert frekvenciákat a már meglévő eszközökön.
Viszont azt nézem a Voda nem járt túl jól, neki is kellett volna 1800 MHz, így nem lesz erős LTE-ben.
@Soma01
Én is pont az utolsó bekezdéseden gondolkodtam, és arra jutottam, hogy a másik szolgáltatók még nem adták ki a sajtóközleményüket. Persze NMHH lehozta a teljes eredményt... -
Soma01
veterán
Szerintem: "Lehet megegyeznek a Telenorral, hogy a Digi odaadja a frekit, a Telenor meg kvázi ingyen adja a mobilnetet érte."
A Digi nincs kötelezve a frekvencia felhasználására és annak módjára sem. Tehát bérbe is adhatja. Vagy nemzeti roamingot kér pl Telenortól. (vagy mástól, akivel jobb megállapodásra tud jutni, így új szolgáltatóként lép a piacra) De nem hiszem, hogy ez lesz. Ugye azért a Telenor, mert most is vele van kapcsolatban a mobilnet miatt.Amúgy azt írták, hogy napokon belül bekapcsolják az új frekvenciákat, de 12 hónap áll rendelkezésükre. Kérdés, hogy melyik cég kapcsolja majd be. Azt tudom, hogy a Voda nem rég fejlesztett és elég hamar be tudja kapcsolni, akár a 4G-t is. De biztosan a másik 2 T sincs lemaradva.
Azt viszont nem értem, hogy miért csak a Telekom-ról szól a cikk? Azért sokkal nagyobb dolog történt most Magyarországon mint, hogy "Frekvenciablokkokat nyert a Telekom". Ezt olyan egyoldalúnak érzem. Vagy lesz még 3 újabb cikk is? "Frekvenciablokkokat nyert a Telenor" meg "Frekvenciablokkokat nyert a Vodafone" és "Frekvenciablokkokat nyert a Digi"??
Ez olyan, mintha az lenne, hogy "Befizette a nyereségadóját a Telekom"! És? Más is befizette! Róluk miért nincs részletes külön cikk? Vagy inkább egy átfogó, mindenkit megemlítő írás? -
Derrewyn
senior tag
NMHH közleményben találtam:
Szeptember 29-én az NMHH kihirdette a négy nyertes pályázó személyét. A pályázat eredményének közzétételétől számított 50 napon belül az NMHH szerződést köt a nyertes szolgáltatókkal.
-
Ez a gyakorlatban a felhasználóknak mikortól jelent pozitív változást? (stabilabb gyorsabb netet)
Köszi
-
daninet
veterán
Én inkább arra vagyok kíváncsi mit kezd a Digi az 1800Mhz-es sávval?
Új hozzászólás Aktív témák
it A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala ma hirdette ki frekvenciapályázatának eredményét. A sajtónyilatkozatok szerint mindenki elégedett, és már megvannak a tervek a felhasználásra. Az állam mindenesetre nagy összegeket zsebel be az értékesítésért.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Fehér 128 GB Újszerű
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- AKCIÓ! Samsung Z Fold5 12GB/1TB, Újszerű, Független, 1 év garanciával!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest