A Digi Belgiumban terjeszkedik

A távközlési vállalat elnyerte a jogot, hogy Belgiumban mobiltelefonfrekvenciákat használjon, ami lehetővé teszi terjeszkedését a nyugat-európai piacokon – közölte kedden a vállalat.

A Digit birtokló RCS&RDS a belga Citymesh NV-vel társulva vett részt a pályázaton, amelyet a belga postai és távközlési hatóság írt ki. Húsz év óta ez az első alkalom, hogy új szereplő jelenik meg a Proximus, a Telenet és az Orange társaságok uralta piacon.

A Digi közleménye szerint a belga mobilfrekvenciák (700 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz, 3600 MHz) használatának elnyerése része a csoport tervének, hogy kiterjessze szolgáltatásait a nyugat-európai piacokon. A felek összesen 114,330 millió eurót fizetnek a frekvenciák használatáért a belga államnak. Közölték: készek kiépíteni Belgiumban az új generációs mobilhálózatot, és szolgáltatást nyújtani a belga ügyfeleknek. További részleteket későbbre ígértek, amelyeket – mint írták – az idei év folyamán fognak nyilvánosságra hozni.

A Digi tavaly jelentette be, hogy kivonul a magyar piacról. Magyarországi leányvállalata a 4iG Nyrt. 100 százalékos tulajdonába került. A tranzakció értéke 625 millió euró, az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi vállalatfelvásárlása volt.

A Digi a román piac mellett jelen van Spanyolországban, Olaszországban és Portugáliában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DIGI

Azóta történt

Előzmények