''De a törpök élete nem csak játék és mese...''

Kétségtelenül újszerű módját választotta a neves finn it-biztonságtechnikai gyártó, az F-Secure a termékarculat frissítésének: a mesebeli Mumin-völgy szereplőivel népesítette be az integrált biztonsági megoldásokat nyújtó népszerű Internet Security 2006 termékét. Az ok kézenfekvőbb már nem is lehetne – a finn vállalat szerint az iparágban elsőként nyújtanak az internet-felhasználó családoknak a Mumin-völgy nyugalmához hasonló biztonságérzetet.

Várjanak, van még jobb is! "Véleményem szerint a vírusírók sok tekintetben hasonlítanak a Mumin-völgy Szimatjára" – ezt Mikko Hyppönen, az F-Secure kutatási igazgatója nyilatkozta. "Az F-Secure-t világszerte arról ismerik, hogy rendkívül gyorsan reagál a legújabb it-biztonsági fenyegetésekre, amelyeket a Szimathoz hasonló kellemetlen alakok folyamatosan fejlesztenek. Ezért választottuk példaképünknek az energikus és rettenthetetlen kis My-t, és készen állunk, hogy megfeleljünk ennek a nemes szerepnek, és felvegyük a harcot a Szimatokhoz hasonló gonosztevőkkel” – tette hozzá a kutatási igazgató...

A Mumin figurákat egyébként Tove Jansson finn író alkotta meg az 1940-es években, és napjainkban is rendkívül népszerűek Finnországban, Japánban és a skandináv országokban. A Muminok pozitív, nyitott, toleráns és nagylelkű életszemléletükről ismertek, a veszélyeket optimista hozzáállással és bátorsággal kerülik el. Magyarországon is találkozhatunk velük, a Duna Televízió képernyőjén.

Az Internet Security 2006 (IT.news elemzés: A tűzfal adja a másikat) Mumin-verzióját jövő hétfőtől angol és japán nyelven lehet megvásárolni az F-Secure elektronikus áruházában, a www.f-secure.com címen.


"A világ egy nagyon izgalmas hely, ezért jó felfedezni, és a lehető legtöbbet megtudni róla. De mindig légy résen! Jobb félni, mint megijedni!" – nyilatkozta Muminpapa, a Muminok szerény családfője.

Azóta történt

  • Erősített vezető helyén az F-Secure

    Jövedelmezőbb a biztonságot szolgáltatásként és nem termékként értékesíteni, ezt mutatja a finn vállalat sikeres éve.

Előzmények

  • Jól hasít az F-Secure

    A finn it-biztonságtechnikai cég tavaly 31 százalékkal növelte árbevételét, és megőrizte vezető helyét Európában.

  • Saját réseit tömte be az F-Secure

    Akasztották a hóhért: az F-Secure it-biztonsági cégnek saját szoftvereiben kellett súlyos biztonsági réseket kijavítania. Sikerült nekik.

  • Az F-Secure a legjobb vadász

    Az InfoWorld magazin nagyszabású tesztjében az F-Secure programja nyújtotta a legbiztosabb védelmet.