Hirdetés

2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Biztonság rovat

Jól hasít az F-Secure

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT.news

A finn it-biztonságtechnikai cég tavaly 31 százalékkal növelte árbevételét, és megőrizte vezető helyét Európában.

Hirdetés

Rekordévet zárt az F-Secure – a 2005-ben elért 61,8 millió eurós árbevétel, amely 31 százalékkal haladja meg az előző évit, valamint a vállalat 7,4 millió eurós adózás előtti nyeresége mind kiemelkedő eredmény a cég történetében. Az F-Secure ezzel immár tíz egymást követő negyedévben növekedett gyorsabban, mint a tőzsdén szereplő versenytársai. A vállalat helsinki központjába 119 új munkatársat vettek fel, így dolgozóinak száma elérte a 390-et.

„A 2005-ös év elsődleges célja az volt, hogy versenytársainknál gyorsabban növekedjünk a vírusvédelem és a behatolás-megelőzés területén. Ezt a célkitűzésünket megvalósítottuk, mivel 44 százalékos növekedést értünk el ebben a szegmensben” – mondta Risto Siilasmaa, az F-Secure Corporation vezérigazgatója. „Azt tapasztaltuk, hogy ügyfeleink vásárlási szokásai drámai módon megváltoztak: az egyéni felhasználók és a vállalatok az információbiztonsági termékkel szemben egyre gyakrabban választanak szolgáltatásokat. Egyértelműen vezető helyet foglalunk el az európai it-biztonsági szolgáltatások terén, amit az is bizonyít, hogy több mint 70 szolgáltató értékesít kizárólag az F-Secure megoldásain alapuló szolgáltatásokat. Eddig elért sikereink arra bátorítottak, hogy a szolgáltatásként kínált biztonsági (security as a service) koncepciónkat a kis- és középvállalati szegmens számára is elérhetővé tegyük. Ez az új terület is az elvárásoknak megfelelően fejlődött 2005-ben” – tette hozzá Risto Siilasmaa.

Az F-Secure számos új megoldást mutatott be 2005-ben. Köztük az F-Secure Service Platform for Enterprisest, amely egy nagyvállalatoknak is értékesíthető it-biztonsági szolgáltatási platformot és üzleti modellt kínál a szolgáltatóknak. Az F-Secure Messaging Security Gateway pedig egy könnyen telepíthető, ugyanakkor robusztus eszköz, amely egy nagyvállalati szintű levelezőszervert kombinál vírusvédelmi, spamszűrő, tartalomszűrő és tűzfal funkciókkal.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.