DataMed: digitális módszer az egészségünkért

Hirdetés

A Pannon segítségével kifejlesztett rendszerrel elektronikus úton továbbíthatóak az egészségügyi adatok. A fejlesztők szerint e módszer nyomán a távközlés egészségügyi kommunikációba történő integrálásával nő a kommunikáció hatékonysága és csökken a megismételt vizsgálatok száma, s így végső soron növekszik az egészségügy teljesítménye is.

A Pannon, az IQ-MEDicina Zrt. és az ELTE Informatikai Kara együttműködésében kifejlesztett DataMed egészségügyi adatkommunikációs rendszer segítségével a rendszerhez csatlakozott orvosok, kórházak, páciensek elektronikus úton cserélhetnek adatokat, információkat egymással, kiváltva a papír alapú orvosi ügyintézést. A rendszer révén lehetővé válik, hogy a páciens számítógépe vagy mobiltelefonja segítségével követhesse nyomon egészségügyi állapotát, illetve kapcsolatot tartson kezelőorvosával, kórházával.

A DataMed megoldással rövidebb idő alatt kaphat szakértő segítséget a páciens, egyszerűsíthető az egészségügyi rendszer, csökkenthetőek az egyes kiadások, és az így felszabaduló összegek más feladatokra történő átcsoportosítása hozzájárulhat az egész egészségügyi ellátási rendszer színvonalának emelkedéséhez. A páciensek számára az immár számukra is elérhető DataMed rendszer előnye, hogy csökken az egészségügyi vizsgálatok ismételt elvégzésének szükségessége, s egységes, mindenki számára értelmezhető és hozzáférhető formában tárolhatóak az egészségügyi adatok, csökkenthető az adatvesztés.

Azóta történt

  • Az internet betegebbé tesz

    Vizsgálat készült a cyberchondriáról. Az internetezők a tüneteikről olvasva hajlamosabbak a rosszabb lehetőségre gondolni.

Előzmények