Már lehet jelentkezni a BME 24 órás programozóversenyére

2012. április 27. és április 29. között tizenkettedik alkalommal rendezik meg a már hagyományosnak tekinthető BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt, melyet idén is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikushallgatók Egyesülete (MAVE) szervez..

A háromfős csapatok 2012. február 23-i jelentkezési határidőig az interneten keresztül, a verseny weboldalán regisztrálhatnak. A csapatok tetszőleges összetételűek lehetnek, nemcsak egyetemisták, hanem akár az iparban dolgozó profik is részt vehetnek a megmérettetésen.

Az első forduló február 25-én egy online előválogató verseny lesz. A legjobbnak bizonyuló huszonhét csapat jut tovább a tavalyi első három helyezett csapat mellett, a Műegyetemen 2012. április 27. és április 29. között megrendezendő 24 órás döntőbe.

Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni döntőn is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők. Ezzel a megközelítéssel oly módon lehet egyenlőséget tenni a csapatok között, hogy mindegyikük a számára leginkább kényelmes körülmények között versenyezhet, természetesen külső segítség igénybevétele nélkül.

Az idei feladatsort is az elmúlt két év nagy sikert aratott feladatok írói találják ki – köztük olyanok, akik a korábbi években maguk is sikeres, döntős versenyzők voltak –, akik igyekeznek idén is még magasabbra helyezni a mércét, így a korábbi éveknél is érdekesebb megmérettetésre számíthatnak a versenyzők. A problémák megoldásához és az eredményes szerepléshez a gyors és precíz kódírási képesség mellett jártasnak kell lenni a hálózati ismeretekben, tisztában kell lenni a mesterséges intelligencia, illetve az algoritmus elméletével, gyakorlottnak kell lenni a számítógépes grafikában, és természetesen elengedhetetlen a jól működő csapatmunka. (A korábbi évek feladatai és archív anyagai a ch24.org/archive.html oldalon találhatóak meg.)

A szervező MAVE, az idei évben is népes nemzetközi mezőnyre számít. A versenyre tavaly több mint 1000 versenyző nevezett, 5 kontinens összesen 51 országából, köztük rengeteg visszatérő versenyzővel.

Az események minden érdeklődő számára nyomon követhetők lesznek a verseny hivatalos honlapján, a http://c h24.org oldalon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BME

Azóta történt

Előzmények