Bevásárol az Oracle

Hirdetés

Az Oracle bejelentette, hogy felvásárolja a valós idejű adatkezelő szoftvereiről ismert TimesTen vállalatot. Az ügylet – a szükséges hatósági engedélyek megszerzése után – várhatóan 2005. július végére zárul le. Az akvizíció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A TimesTen köztesszoftvereinek esemény-, tranzakció- és adatkezelő szolgáltatásait távközlési és hálózati szolgáltatók, értékpapír-kereskedők és más ágazatok használják teljesítménykritikus alkalmazásokhoz. A TimesTen szoftverinfrastruktúráján jelenleg működő megoldások olyan nagy feldolgozási teljesítményt igénylő tevékenységeket szolgálnak ki, mint például a valós idejű számlázás, a tőzsdei rendszerek, a híváskezelő központok, a légitársaságok utasforgalmi rendszerei.

„A TimesTen technológiái természetes módon egészítik ki adatbázis-kezelőnk és az Oracle Fusion köztesszoftver lehetőségeit” – mondta Andrew Mendelsohn, az Oracle adatbáziskiszolgáló-technológiákért felelős vezető alelnöke. „Így távközlési és pénzügyi szolgáltató, illetve egyéb ügyfeleinknek olyan tranzakciós rendszereket kínálhatunk, amelyekkel éjjel-nappal pillanatok alatt és üzemkiesés nélkül elérhetők a vállalat létfontosságú adatai.”

A TimesTen nemzetközi ügyfélkörébe tartozik többek között az Amdocs, az Aspect Communications, az Avaya, a Cisco Systems, az Ericsson, a JP Morgan, a Lucent, a NEC, a Nokia, a Sprint és a United Airlines.

Azóta történt

Előzmények