Új világrekord a TPC-H teljesítményteszten

Hirdetés

Új világrekordot jelentett be az Oracle a TPC-H három terabyte adattárház teljesítményteszten. Az Oracle Database 10g egy HP Integrity Superdome szerveren futott, 64 Intel Itanium 2 1.6 GHz processzorral, 9MB cache-sel, a HP-UX 11i operációs környezetét használva. Az Oracle 71,847.8 QphH@3000GB világrekord teljesítményt ért el, 56/QphH@3000GB dolláros ár-teljesítmény aránnyal. Ugyanannyi processzort használva, mint egy korábbi IBM TPC-H tesztfeladatnál, ez a rekordbeállító eredmény több mint 30%-kal múlja felül a nemrég közzétett, IBM DB2 által elért három-terabyte TPC-H eredményt, melyet egy IBM eServer xSeries 346-on futtattak.

„Az Oracle Database 10g Release 2 tovább erősíti az Oracle vezető szerepét a HP Integrity szervereken elért teljesítmény terén, a vevőket a lehető legjobb ár-teljesítmény arányú megoldásokkal látva el.” – mondta Richard Sarwal, az Oracle Server Performance alelnöke.

Ezzel a csúcseredménnyel az Oracle Database 10g tovább bővítette a világrekord teljesítmények listáját, hiszen jelenleg a tíz legjobb három-terabyte-os TPC-H eredményből nyolc az Oracle nevéhez fűződik. Az Oracle Database 10g az ütemtervek szerint 2005 közepén lesz kapható.

Előzmények