Hirdetés

2018. július 23., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Café blog rovat

Beperelte a Tindert, aztán csinált egy másikat

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Egykori Tinder alkalmazottak készítik a Bumble nevű új társkereső alkalmazást. Elég sok a hasonlóság.

Volt az (alkalmi) párkereső alkalmazásnak, a Tindernek egy Whitney Wolfe nevű alkalmazottja, aki később beperelte a céget szexuális zaklatásért és munkahelyi dikszriminációért.

A hölgy két másik, egykori Tinder alkalmazottal (Chris Gulczynski és Sarah Mick, róluk azt érdemes tudni hogy a Tinder mintájára már csináltak egy zenei alkalmazást Yaynext néven — ebben a zenék utasíthatók el az egyik irányba történő elhúzással, a másik irányba tett mozdulattal pedig a kedvencek közé pakolhatók) saját párkeresőt készített. Ez a Bumble. A szisztéma hasonló a nagy versenytárshoz, azonban az előzetes képek alapján már ismeretlenként is több információt kaphatnak majd a szerelemre vágyók. Olyanokat, mint a munkahely, vagy a diplomaszerzés éve.

Akárhogy is, sok kérdés merülhet fel a Tindertől eligazolt, aztán konkurens alkalmazást készítőkkel kapcsolatban, annak fényében mindenképp, hogy egyikük jelenleg is perben áll egykori munkaadójával, miközben december elsején már piacra lép egy alternatív párkereső alkalmazással, első körben az Apple Store kínálatában téve elérhetővé azt.

Előzmények

 • Mi lesz veled, okostévé?

  2014-et írunk, és a gyártók javarészt saját megoldásukra koncentrálnak, pedig már itt van az első androidos fecske is. Mit a helyzet az okostévéfronton, és vajon mi hiányzik még a nagyobb sikerhez? A gyártókat és a felhasználókat is megkérdeztük, hogy ők vajon hogyan képzelik ennek az eszköznek a jövőjét.

 • A szerzői jog olyan, mint a foci: mindenki ért hozzá

  A témát körüljáró következő interjúnkban egy neves szakértő karakteresen fejti ki véleményét a szerzői jogi rendszerről, mely szerinte minden területen igyekszik megtalálni a szükséges és kényes egyensúlyt a közösség és az alkotók érdekeinek védelme között.

 • Olyan nincs, hogy legálisan töltesz le illegális forrásból

  Az Európai Bíróság friss állásfoglalásának értelmezéséhez kértünk fel egy szakértőt, aki az alapfogalmak tisztázása mellett kifejti, hogy a büntetés alóli gyakorlati mentesülés nem jelent egyben jogszerűséget is.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.