Az IBM-nek nem kell a Sun

Hirdetés

Az IBM letett a Sun megvásárlásáról, nem alkudozik tovább – jelentette ma a CNBC bennfentes forrásokra hivatkozva. Az amerikai hírtelevízió informátorai szerint a Sun a hét elején még megpróbálta rábeszélni az IBM-et a közel két hete megszakított fúziós tárgyalások folytatására, de nem járt sikerrel, a vevő érdeklődése elpárolgott. A CNBC úgy tudja, hogy az IBM a kedvezőtlen szerződési feltételek és a várható, jó eséllyel hosszú hónapokig elhúzódó versenyügyi felülvizsgálat miatt lépett vissza.

A felek – akárcsak eddig minden esetben – nem kommentálták az értesülést, szakértők szerint azonban korai lenne temetni az ügyletet. „Ha az akvizícióban volt ráció néhány héttel ezelőtt, bizonyára ma is van” – idéz a Reuters egy elemzőt, aki szerint a két vállalat még vissza fog ülni a tárgyalóasztalhoz.

A sztorit megszellőztető Wall Street Journal két hete írta meg, hogy a Sun igazgatótanácsa leszavazta az IBM hivatalos, 7 milliárd dollárosra saccolt vételi ajánlatát, amire válaszul az IBM másnap vissza is vonta azt. Akkor a Sun állítólag értesítette az IBM-et, hogy más érdeklődőkkel is tárgyalásokat kezd, de ilyenből azóta sem bukkant fel egy sem.

Azóta történt

Előzmények

  • Elmarad az IBM-Sun házasság?

    A legújabb hírek szerint az IBM visszavonta az ajánlatát. De még nincs minden veszve.

  • Az IBM nem menekülhet a Suntól

    Lapértesülések szerint a Sun hajlandó engedni a vételárból, ha az IBM garanciát vállal arra, hogy mindenképpen végigviszi az akvizíciót.

  • A Solaris és a SPARC el fog tűnni?

    Az Intel vezérigazgatója jobban örülne, ha független maradna a Sun. Szerinte nem a Cisco szerverpiaci antréja, hanem a nyomott ár miatt lép az IBM.

  • Dell: megijedtek a Sun ügyfelei

    A számítógépgyártó vezetője szerint a Solaris és a SPARC jövője bizonytalanná vált, ami remek üzleti lehetőség.