Az IBM-nek nem kell a Sun

Az IBM letett a Sun megvásárlásáról, nem alkudozik tovább – jelentette ma a CNBC bennfentes forrásokra hivatkozva. Az amerikai hírtelevízió informátorai szerint a Sun a hét elején még megpróbálta rábeszélni az IBM-et a közel két hete megszakított fúziós tárgyalások folytatására, de nem járt sikerrel, a vevő érdeklődése elpárolgott. A CNBC úgy tudja, hogy az IBM a kedvezőtlen szerződési feltételek és a várható, jó eséllyel hosszú hónapokig elhúzódó versenyügyi felülvizsgálat miatt lépett vissza.

A felek – akárcsak eddig minden esetben – nem kommentálták az értesülést, szakértők szerint azonban korai lenne temetni az ügyletet. „Ha az akvizícióban volt ráció néhány héttel ezelőtt, bizonyára ma is van” – idéz a Reuters egy elemzőt, aki szerint a két vállalat még vissza fog ülni a tárgyalóasztalhoz.

A sztorit megszellőztető Wall Street Journal két hete írta meg, hogy a Sun igazgatótanácsa leszavazta az IBM hivatalos, 7 milliárd dollárosra saccolt vételi ajánlatát, amire válaszul az IBM másnap vissza is vonta azt. Akkor a Sun állítólag értesítette az IBM-et, hogy más érdeklődőkkel is tárgyalásokat kezd, de ilyenből azóta sem bukkant fel egy sem.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények

 • Elmarad az IBM-Sun házasság?

  A legújabb hírek szerint az IBM visszavonta az ajánlatát. De még nincs minden veszve.

 • Az IBM nem menekülhet a Suntól

  Lapértesülések szerint a Sun hajlandó engedni a vételárból, ha az IBM garanciát vállal arra, hogy mindenképpen végigviszi az akvizíciót.

 • A Solaris és a SPARC el fog tűnni?

  Az Intel vezérigazgatója jobban örülne, ha független maradna a Sun. Szerinte nem a Cisco szerverpiaci antréja, hanem a nyomott ár miatt lép az IBM.

 • Dell: megijedtek a Sun ügyfelei

  A számítógépgyártó vezetője szerint a Solaris és a SPARC jövője bizonytalanná vált, ami remek üzleti lehetőség.