Az ausztrál miniszterelnök megakadályozná, hogy a nagy tech cégek irányítsanak

Scott Morrison kijelentette, hogy az ausztráloknak kell irányítaniuk Ausztráliában, nem a nagy technológiai vállalatoknak.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök kijelentette a ZDNetnek, hogy bár a nagy technológiai vállalatok globális szinten változtatják meg a világot, az ő kormánya (és még mások a világban) nem engedhetik meg, hogy ezek a cégek vezessék is azt.

A miniszterelnök szerint az Ausztráliához hasonló szabad közösségekben a szavazóknak kell irányítaniuk, az embereknek és a világ nemzeteinek, azok állampolgárainak; nem pedig a tech óriásoknak. Hozzátette: lenyűgöző dolgokra képes technológiákat gyártanak ezek a cégek, ami izgalmas dolog, de ettől függetlenül minden elszámoltatható kell legyen a törvényesen megválasztott kormányok felé. Mint mondta, Ausztráliában az ausztráloknak kell irányítaniuk.

Kitért arra is, hogy a legutóbbi médiatörvény alapvető fontosságú volt annak érdekében, hogy a tech cégek és a helyi médiavállalatok megállapodásai garantálják a régióban a szabad médiát.

Kijelentette, hogy bármilyen fenyegetést jelentő témában kellő határozottsággal lépnek fel, legyen szó arról, hogy a tech cégek fizessenek több adót, fizessenek tisztességes mértékű adót, illetve legyenek olyan szabályok a digitális világban, mint a valódiban. Arról is gondoskodni akarnak, hogy az állampolgárok, és főleg a gyerekek ne legyenek kitéve erőszakos tartalmaknak, továbbá oldják meg a terrorizmusra való uszítás problémáját.

Azóta történt

Előzmények