Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RubbishBin
senior tag
Egyszer majd minden Kína lesz.
Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!
-
Elektrosokk
addikt
válasz RubbishBin #1 üzenetére
Azt mondod ideje belépni a pártba ?
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
RubbishBin
senior tag
válasz Elektrosokk #2 üzenetére
Nem kell fáradni. Majd beléptetnek automatikusan.
-
válasz Elektrosokk #2 üzenetére
Mert nem vagy bent?
Brutál módon fejlődnek, mondjuk erőforrás meg van hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz MasterDeeJay #4 üzenetére
De főleg inkább az elhatározás. USA-ban egyik elnök meg a másik. 4 évente teljes újratervezés. Egyik leépíti ezt a másik azt, aztán megint előről. Ez meg fogja bosszúlni magát. Meg is érdemlik amikor hülyébbnél hülyébbeket választanak.
-
Puma K
nagyúr
Itt az ideje elkezdeni kínaiul tanulni
Ni Hao!
Mondtam múltkor egyik haver kínai barátnőjének első találkozásunkkor aki kb kiakadt és értetlenül állt szemben ezzel a helyzettel-megnyilvánulásommal, hogy én honnan tudok kínaiul köszönni... furcsák a kínaiak
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
gabor7th
addikt
válasz RubbishBin #1 üzenetére
Kell egy kis idő, hogy elterjedten a mainstreamben is, de kb. az utobbi 13 évben Kína megváltozott... nem, nem úgy értem, hogy szegény országból világhatalom lett, hanem hogy egy egészséges állam ami aspirálhatott erre a szerepre szupergyorsan eladósodott, úgy hogy a híres devizatartaléka is az adósságához képest csak egy csepp a tengerben. A tartozásuk már több mint a GDP-jük 300%-a.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
RubbishBin
senior tag
Kinek tartoznak? Csak mert a fősodratúban leginkább azt olvasni, hogy még az USA tartozik nekik annyival, hogy lassan Kína zsebében lesznek. Vevő vagyok az undeground infókra is, mert az ott sok éve beharangozott Új Világrend is egyre erősebben beigazolódni látszik.
-
doooo
veterán
válasz RubbishBin #9 üzenetére
Mivel lesznek Kína zsebében? Nehogy azzal gyere, hogy az amerikai államadósság nemtudoménhányszázaléka az ő kezükben, és akkor ez azt jelenti, hogy a zsebükben van Amerika... mert nagy rakás nonszensz. Épp az a fajta nonszensz, ami nem a mainstream része.
-
doooo
veterán
Lekörözné, holott önerőből még a 28 nanométeres chipeknél is alig tartanak (és 5 éven belül is messze lesznek a világ többi részétől, főleg ha minden licenszt megvonnak tőlük). Mi lesz ha nem lehet szuperszámítógépeket építeniük amerikai alapokra? Pont annyit ér ez az 5 éves terv is, mint a többi.
Egy dolog racionális módon fejleszteni, meg egy teljesen másik szűkös időn belül világelsőséget vizionálni.[ Szerkesztve ]
-
kilua
senior tag
Ilyen szempontból USA is le van maradva Tajvantól mert Tajvan 5nmnél tart, USA (Intel) meg 14++++nál.
Kína nemrég még 56nmnél tartott most 28nál ami arra jó hogy az 5G esetén szankciók esetén megoldják kínai chippel. Amilyen mértékben fejlődik a kínai chipgyártás amit önerőből tudnak szerintem 2030ra már teljesen versenyképes lesz az.
Szerintem az amerikai szankciók nagyon megkéstek.
[ Szerkesztve ]
-
erer1000
őstag
még a leselejtezett litográfiás berendezéseket is megveszik , ami számukra még előrelépés, míg máshol mint mondtam, leselejtezett.
pont pár napja volt belőle hír hogy milyen módokon vesznek meg minden "hightech" használt gépet.M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
gabor7th
addikt
Már igazából az adósságuk egy része is dollárban van, ezért a régi trükk, hogy leértékelik a valutájukat, nem megy, mert automatikusan nőne tőle az adóságuk.
Nem friss, de Kína adóssága már 2019-ben átlépte a GDP 300%-át: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20190718/kezdhetunk-aggodni-elesitik-a-kinai-adossagbombat-331529
Az hogy kinek tartoznak jó kérdés... a Nyugaton is mindenki el van adósodva... ki az aki a másik oldalon van és teli van pénzzel?
Azt viszont lehet tudni, hogy Kínában még a vállalati szerktor is brutálisan el van adósodva az állam mellett.
A történet az árnyékbankrendszer feltünésével kezdődött, de hosszú lenne itt kifejteni. ( blogomon megtettem annó )
[ Szerkesztve ]
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
bkercso
nagyúr
Mégis valamiért ilyen az élet ott. A szegénység pl. sokmindennek mozgatóereje tud lenni.
És itt is olyan az élet, amilyen. (Itt a kiszolgáltatottságérzés a hajtóerő szerintem, nem a szegénység, bár hasonlóak.)
A körülmények, a múlt, kultúra stb. miatt.Nem lehet gombnyomásra megváltoztatni (a magyarokat sem), és pláne felülről nem lehet. A válságok és összeomlások hoznak változást, vagy esetleg tudatos társadalmi folamatok (ébredés), de ezekre kevesebb a példa.
Még ma is inkább a pofonfát rázza az emberiség a fejlődésért.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
doooo
veterán
Csakhogy ők a legközelebbi szövetségesei Tajvannak is (TSMC), meg Dél-Koreának is (Samsung). Meg a legnagyobb gazdaági partnerei is ilyen értelemben. Itt nem csak Amerika van Kína ellen, hanem a fejlett, demokratikus világ van Kína ellen. Ennek számos nyugati és keleti ország a része (főleg ha a "fejlettet" képlékenyebben kezeljük).
Egyébként amilyen drasztikusan emelkedik a chipek iránti kereslet, Kínán belül is, esélytelen, hogy belátható időn belül önellátók lehessenek. Nem elég kifejleszteni nulláról a technológiát (vagy legalábbis illegálisan megkerülni a licenceket érintő szankciókat), de még megfelelő kapacitást is elő kell teremteni, amihez nyersanyag, energia; megbízható, stabil infrastruktúra, stb. kell, amit ők sem tudnak a kisujjukból előrántani.
És akkor még mindig ott tartunk, hogy ez nagyon, nagyon messze van a világelsőségtől, főleg ha külföldön nem is lesznek forgalmazhatóak az esetlegesen illegálisnak számító chipek. -
nemlehet
őstag
Az amcsi államadósság kb 26 biliárd dollár (ha jól tudom az angolszász trillion billiárdnak felel meg) ebből 1,1 billiárd van kínai kézben. A legnagyobb külföldi hitelező japán náluk kb 1,3 billiárd van, tehát még az se igaz, hogy kína a legnagyobb külföldi hitelezőjük.
Az államadósság túlnyomó többsége (kb 60%) belföldi (lakossági és céges) tulajdonban van. Tehát bár nyilván gond az államadósság, de közel sem akkora probléma ám mint azt egyesek gondolják. Ráadásul kínai adósság is van bőven US kézben, tehát ha esetleg le is akarná hívni kína a hiteleket, akkor ugyan ezt az USA is megteheti ami valószínűleg kínának jobban fájna...Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Z10N
veterán
-
kilua
senior tag
Hát az hogy ki mennyire van Kína ellen jól jelzi hogy Amerika nem nagyon tudja átverni hogy ne a Huawei építse az 5Gt nyugaton.
Az hogy Kína mennyire lop jól jelzi hogy ma már Kína nyújtja be a legtöbb nemzetközi szabadalmat [link] szerintem pont azért veszélyes Kína mert egyre több fejlesztés is ott történik.
De attól hogyha Kína lesz az első (amit szerintem csak lassítani lehet megakadályozni nem) még nem lesz európában egyből diktatúra (tudom egyesek szerint már az de az kicsit konteónak hangzik) ... ha Tajvanon élnék jobban aggódnék.
[ Szerkesztve ]
-
kilua
senior tag
(az lenne a legjobb ha a kínai rendszer nyitna/konszolidálódna idővel, nem tudom erre mennyi az esély ... talán ha Xi Ting Ping után valami normálisabb vezetőt kapnak)
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Egy benyújtott szabadalom még nem jelenti azt, hogy el is fogadják azt, hogy érvényes lesz a kérelem. De például az 5G esetén is szokott lenni ilyen közhely, hogy "a Huawei rendelkezik a legtöbb szabadalommal", holott korántsem, a valóban minden szükséges szervhez benyújtott, és a valóban elfogadott szabadalmak terén pl. épp a Samsung vezet az 5G-ben. Ez is olyan, mint az "államadóságos" közhely, amiről fentebb volt szó. Jól hangzik, de korántsem igaz.
-
doooo
veterán
A konszolidálódás a rendszer további bebetonozását jelenti. Ami épp most történik, és ami egyértelműen borzasztó következményekkel jár.
A nyitás ellenben, meg a lassú "demokratizálódás", vagy legalábbis jelentős enyhülés meg épp Micimackóval ért véget. 10 éve teljesen más jövőképe volt a KKP-nek is, meg az egész országnak is, meg úgy az egész világnak is, amikor Kínáról, a Kínával való kapcsolatokról volt szó. Nyomasztó belegondolni, hogy milyen gyorsan fordult minden sokkal, sokkal rosszabbra. -
nemlehet
őstag
Szerintem amúgy nem fog tudni ezen a pályán maradni kína. Túl sok a gazdag ember akik nem feltétlen hisznek ugyan abban mint a párt és ez előbb utóbb feszültségekhez fog vezetni. Plusz van egy csomó egészségtelen folyamat (újabb ingatlanlufi, árnyékbankrendszer) amire egyelőre nem nagyon van válasza a vezetésnek a tagadáson kívül.
Oké 1-1 milliárdost még eltüntetnek, de egyre több az összetűzés az oligarchák és a pár között, ez előbb utóbb meg fogja bosszulni magát. Nyilván nem most, meg egyelőre úgy néz ki a párttal senki nem packázhat, de történelmileg eddig mindig a pénz győzött..Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
doooo
veterán
Majd ha Micimackó eltűnik, talán akkor. Vagy ha a világ többi része végre egységesen fellép ellenük (ami eléréséhez előbb el kell takarítani a kis diktátorokat, akik zsebpénzért cserébe teljesen kiszolgáltatják országaikat Kínának... khm, lehet, hogy a kontinens ezen részén sokaknak ismerős a dolog). Vagy ha újabb nagy volumenű botrányok lesznek, mint a járvány kezdeti tagadása, eltussolása, amiért sok millióan zúgolódtak belföldön (amíg fáradságos munkával el nem hallgattatták őket). Igazából a párttagoknak kell rájönniük, hogy ez így hosszútávon aligha működőképes. Hatalmas ostobaság volt a részükről egy újabb Mao engedélyezése.
-
nemlehet
őstag
Pont erre próbáltam célozni, hogy ha bomlani fog a rendszer (márpedig szerintem fog, csak idő kérdése) akkor az belülről fog elindulni. Ez a félig kapitalista, de közben a párt által sokszor kézzel irányított rendszer nagyon érzékeny, jelenleg is egyre több feszültség van abból hogy a gazdagok próbálják kimenteni a pénzüket az országon kívülre ami nagyon nem tetszik a pártnak de egyelőre hagyják. Amint tényleg fellépnek a gazdagok ellen, elkezdenek betartani, főleg ha esetleg kicsit elszámítják magukat és túl sokat próbálnak meg lenyomni egyszerre abból elég komoly belharc lehet.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Jakuu
őstag
-
doooo
veterán
Aha.. oké. Vicces, hogy funkcionális analfabéta vagy. Vagyis annyira nem. Meg lettek magyarázva a különleges grafikonjaid hibái. Más magyarázatot nem tudsz adni, így ahogy mondtam, a téma lezárva. Minél tovább húzod, annál gázabb az egész. Tudod... bárki láthatja amiről beszélünk. Aki nem funkcionális analfabéta, az érti is miről beszélünk, veled ellentétben. Mondhatod, hogy zöld az ég, de aligha elég ennyi, hogy mindenki hirtelen annak lássa kék helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Ukrajnai háború
- Microsoft Excel topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Extrém tuning: már 12,6 GHz felett hasítunk DDR5 RAM-mal
- World of Tanks - MMO
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- ASUS DUAL RTX 3050 OC eladó! Fóliás! Garanciával, számlával!
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel!!! Garancia + számla!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X + RX 6800 16GB! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Laptop szerviz - Alaplap javítás ingyenes bevizsgálással
- Intel i7 11700k, MSI Suprim 3070ti, MSI Z490, Phanteks rgb ház, SSD, 16GB ram teljes konfig eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest