Hirdetés

Egyre több kriptopénzt lopnak

Az elemzők szerint 2024 első felében már több mint 1,38 milliárd dollárnyi kriptopénzt loptak el a hackerek.

A blockchain-kutatásokra specializálódott TRM Labs azt mondja, hogy egyre csak nő a kriptopénz-lopás mennyisége. A hackertámadások következtében több mint kétszer annyi kriptopénzt loptak el 2024 első felében, mint egy évvel korábban.

A trendet néhány nagy támadás és az emelkedő árak is erősítették. Idén június 24-ig több mint 1,38 milliárd dollárnyi kriptopénzt loptak el a hackerek, szemben azzal a 657 millió dollárral, amit 2023 első felében tulajdonítottak el. A lopások mediánja is nőtt, másfélszeresére.

Miközben nagy biztonsági változások nem voltak, az árfolyamok alapvetően nőttek, a kiberbűnözők pedig motiváltabbak lettek a kriptoszolgáltatások megtámadására és a lopásra.

Az idei legnagyobb lopás az a 308 millió dollárnyi bitcoin volt, amit a DMM Bitcoin japán kriptotőzsdéről vittek el. Bár a támadások gyakori áldozatai a kriptocégek, ekkora lopás azért ritka.

2022-ben még „csak” 900 millió dollárnyi kriptopénzt loptak, és abból is több mint 600 millió az Axie Infinity blockchain-hálózatához volt köthető.

Azóta történt

Előzmények