Végleg tilos a Galaxy Tab 7.7 árusítása az EU-ban

A düsseldorfi fellebbviteli bíróság ma ítéletet hirdetett két olyan szabadalmi perben is, melyekben az Apple és a Samsung álltak szemben egymással. Az egyik döntés szerint a Samsung nem árusíthatja az európai uniós piacon (Németország ezen a listán nem szerepel) a Galaxy Tab 7.7-es készülékét, mivel megsértették az Apple formatervezési szabadalmait. A másik határozatban viszont azt mondták ki, hogy épp a vita miatt átalakított Galaxy Tab 10.1 (új nevén: 10.1 N) nem sérti az Apple jogait, így az kereskedelmi forgalomba hozható.

Hirdetés

Hogy Németország miért nem került rá a mostani ítéletben a tiltólistára, annak csavaros jogi okai vannak. Tavaly októberben egy területi bíróság már megtiltotta a 7.7 németországi árusítását, ám ugyanez a bíróság ugyanakkor elutasította az európai tiltás iránti kérelmet, mivel a Samsung Germany és a Samsung Korea felfogásuk szerint két önálló cég, így más előírások alá esnek.

A fellebbviteli bíróság viszont úgy döntött, hogy valójában leányvállalatról van szó, így a német tiltás mellett érvénybe léptették az európait is – ezért nem került rá Németország a listára, mivel ott már érvényes a korlátozás.

Mindkét ítélet jogerős és végleges.

A Samsung természetesen csalódottságát fejezte ki, és sokadszor kárhoztatták az Apple-t a szerintük káros szabadalmi persorozat miatt.

Nem tudni, mi lesz a folytatás, igen nagy a valószínűsége, hogy a Samsung a 10.1-nél bevált módszert fogja alkalmazni: minimális mértékben  áttervezik a készüléket.

Azóta történt

Előzmények