A Google vezetője szerint a térképes hibák megoldása az Apple dolga

Az új androidos Nexus tablet japán bejelentésére érkezett Eric Schmidtet, a Google elnökét a meghirdetett tokiói sajtótájékoztatón az újságírók egy része arról kérdezte, hogy felvették-e a kapcsolatot az Apple-lel, hogy a Google Térkép újbóli bevezetéséről tárgyaljanak, miután az iOS 6-ban megjelent saját alkalmazásuk egyelőre igen csúfosan szerepel. Schmidt a kérdésekre viszonylag röviden csak annyit válaszolt, hogy egyelőre semmilyen lépést nem tettek ez ügyben: „Azt hiszem, jobb lett volna, ha megtartják a mi alkalmazásunkat. […] De vajon mi mit tehetnénk, kényszerítsük őket? Ezt nekik kell megoldaniuk.”

Hirdetés

Schmidt elmondta, hogy a két vállalat „minden szinten” folyamatos kapcsolatban állt, de hogy a Google Térkép alkalmazás bekerül-e az alkalmazásboltba, az egyedül az Apple döntésétől függ. A két cég korábban több területen is szorosan együttműködött, de az utóbbi időben, főként az androidos gyártók ellen indított támadások miatt kissé lehűltek a kapcsolatok, ám Eric Schmidt reméli, hogy a történtek ellenére továbbra is partnerként tekinthetnek az Apple-re.

Ugyanakkor, áttérve az Android témájára, az elnök odaszúrt azért mind az Apple-nek, mind a sajtónak, amikor azt mondta el, hogy a nyílt rendszerű Android kivételesen sikeres, ezt mutatja a piaci részesedése is, ám „az Apple marketingjétől és márkamenedzselésétől megszédült” média ezt nem hangsúlyozza kellőképpen.

A térképes szolgáltatás hibáit egyébként hivatalosan is elismerő Apple a híradások szerint erőltetett ütemű fejlesztéseket akar végrehajtani, és ehhez igyekeznek minél több szakembert toborozni – többek között a Google Térkép fejlesztőit is szívesen magukhoz csábítanák.

Azóta történt

Előzmények