Megjelent a Chrome 22 stabil verziója

Hirdetés

Chrome-logóMa a böngésző stabil kiadásának fenntartott csatornában megjelent a Chrome 22-es (egészen pontosan 22.0.1229.79-es) verziója. Úgy tűnik, az utóbbi időben lassult a Google-nél a fejlesztési hév, a browser   újabb kiadásaiban ugyanis ritkán található fajsúlyos újdonság.

Így van ez most is: az egyedüli új funkció a Pointer Lock JavaScript API támogatása, aminek leginkább a játékosok örülhetnek. Ez ugyanis elsősorban a böngészőben futó játékok irányítását teszi komfortosabbá azzal, hogy hozzáférést ad az egér által küldött mozgásadatokhoz, és így kiküszöbölhetők az olyan hibák, melyek megbénítják az irányítást, ha az egérmutató az aktív ablakon kívülre fut vagy a kijelző oldalának „ütközik”. A Google ugyanakkor hangsúlyozza, ennek az API-nak más területeken, például szimulációkban, modellezésben is hasznát lehet venni. A funkció kipróbálható a Mozilla által készített BananaBread 3D-s lövöldözős játékban (és egyébként a Firefox már a 14-es kiadás óta támogatja ezt a lehetőséget).

Ami a további módosításokat illeti: a Chrome 22-be újabb „Windows 8 fejlesztések” kerültek, illetve javítottak a Retina felbontású kijelzők támogatásán is. Az új főverzió huszonöt biztonsági rést foltoz be, köztük 15 magas kockázatot jelentő és két kritikus lyukat. A most javított hibák felfedezőinek ezúttal összesen 29 500 dollár jutalmat fizetett ki a Google.

A stabil Chrome 22 letölthető a böngésző weboldaláról Windows, Mac és Linux platformokra, de a korábbi verziót használó rendszereken automatikusan települ. Aki ezt nem tudja kivárni, a Google Chrome névjegye menüpontra kattintva kézzel is elindíthatja a frissítést.

Azóta történt

Előzmények