MinDig TV: jobb vételi lehetőség a fővárosban

Látványosan javulnak február közepétől a 2008 végén elindított MinDig TV digitális televízióadás vételi lehetőségei a fővárosban – közölte ma a szolgáltatást üzemeltető Antenna Hungária (AH). A kedvező változás annak köszönhető, hogy a Magyar Honvédség engedélyezte az érvényben lévő budapesti teljesítmény-korlátozás részleges eltörlését, ennek eredményeképpen mindkét multiplex vonatkozásában az effektív kisugárzott teljesítmény (ERP) e hónap derekától jelentősen, 6,3 és 10 kW-ról 40 kW-ra emelkedik

Az AH egyben bejelentette, hogy az idén is folytatja a digitális hálózat kiépítését, a tervek szerint négy új digitális telephelyet (Sopron, Gerecse, Komádi, Csávoly) helyeznek üzembe, aminek köszönhetően az év végére a lakossági lefedettség 95 százalékra emelkedik. A vállalat a szolgáltatás népszerűsítése érdekében előfizetési díj nélkül kínálja a téli olimpia HD-felbontású közvetítéseit.

A legfrissebb, december végi értékesítési adatok alapján a magyar háztartások 4,4 százaléka rendelkezett DVB-T MPEG-4 vevőkészülékkel (dekóderek, integrált televíziók, PCI- és USB-kártyák), többségük HD-ready vagy full HD integrált televíziókészülékkel. A földfelszíni platformot használó háztartások körében az arány 19,7 százalék.

Azóta történt

Előzmények