Hirdetés

Javult a MinDig TV lefedettsége Budapesten

Hirdetés

Június 11-én az Antenna Hungária üzembe helyezte a hármashatár-hegyi digitális televíziós adóját, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások adásai immáron három budapesti adóállomásról foghatók – közölte a szolgáltató. Az új adó egyfrekvenciás SFN (Single Frequency Network) módban sugároz a Széchenyi-hegyi és a Száva utcai adókkal, vagyis a frekvenciakészlet gazdaságos hasznosítása érdekében egy-egy műsorcsomag mind a három budapesti adóállomás esetében azonos frekvencián érhető el (746 és 802 MHz). A kibocsátott rádióengedély alapján a maximális ERP (effektív kisugárzott teljesítmény) mintegy 9 kW mindkét multiplex vonatkozásában.

Ezzel az Antenna Hungária egy további lehetőséget kínál a budapestieknek, különösen az Észak-Budán és Észak-Pesten, valamint a Dunához közel eső területeken élők számára a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételéhez. A vételi minőség javításához lehetséges, hogy változtatni kell a vevőantenna irányán – áll a cég közleményében.

Az Antenna Hungária emlékeztet: a szabadon fogható csatornákat tartalmazó MinDig TV felhasználói előfizetési díj nélkül, HD-minőségben nézhetik a dél-afrikai futball-világbajnokság összes mérkőzését a közszolgálati televízió m1 HD és m2 HD csatornáin.

Azóta történt

Előzmények