Az Amazon építheti ki a CIA és az NSA felhőjét

A tegnap kihirdetett határozat szerint a bíróság az Amazonnak adott igazat abban a perben, melyet a cég az IBM-mel szemben folytatott, és amelynek az volt a tétje, hogy melyik vállalat hozhat létre az Egyesült Államok titkosszolgálati szervei számára felhőszolgáltatást.

Thomas Wheeler szövetségi bíró kimondta, hogy az Amazon az IBM-et megelőzve jogszerűen és törvényesen nyerte meg a CIA 600 millió dolláros megbízását.

Az IBM közölte, hogy fellebbezni fognak a döntés ellen, mivel úgy ítélik meg, hogy az ő ajánlatuk sokkal költséghatékonyabb a versenytársénál, illetve a cég több évtizedes kormányzati tapasztalata is mellettük szól.

Az ügy akkor indult, amikor az IBM kérésére az amerikai számvevőszék (General Accounting Office –GAO) is megvizsgálta az Amazon Web Services (AWS) ajánlatát, és februári jelentésükben úgy fogalmaztak, hogy az nem mindenben felel meg a pályázati elvárásoknak. A CIA elfogadta ezt a szakvéleményt, így új pályázatot kellett kiírni, de az Amazon ezek után bíróságra vitte az ügyet.

Azóta történt

  • Vállalati terméközön a Microsofttól

    Jön az új Windows Server, System Center, Visual Studio, Windows Azure, Windows Intune, SQL Server és Dynamics. Fókuszban a felhőalapú megoldások és a Big Data.

  • Jó negyedévet zárt az SAP

    Nőtt az árbevétel és a nyereség, a HANA és a felhőszolgáltatások egyre népszerűbbek, a munkavállalók létszáma pedig 4700-zal emelkedett az elmúlt egy évben.

  • Az SAP előnyt kovácsolna Németország jó híréből

    A cég felgyorsíthatja felhőalapú megoldásainak kiterjesztését, feláldozva némi rövidtávú hasznot a távlati célok érdekében.

Előzmények