Amazon-felhő: megint beütött a ménkű

Vasárnap újabb üzemzavar volt az Amazon felhőszolgáltatásában, és ennek következményeképp több, globálisan is népszerű webes szolgáltatás vált elérhetetlenné, illetve bizonytalanná, lassúvá.

Hirdetés

A magyar idő szerint ma hajnalban bekövetkezett, néhány óráig tartó fennakadásról számtalan más vállalat mellett a Netflix, a Vine, az Instagram, valamint a szállásközvetítéssel foglalkozó Airbnb is beszámolt. Gondokat jelzett a Heroku felhőszolgáltató, illetve az IFTTT is akadozott.

Még nem világos, hogy mi történt, de az a státuszoldal adatai szerint már valószínű, hogy az Amazon egyik észak-virginiai adatközpontja nem tudott megbirkózni a terheléssel. Feltehetően ugyanarról a központról lehet szó, amelynek üzemzavara igen nagy port kavart, ugyanis tavaly karácsonykor szintén a Netflix bénult meg miattuk.

Miután helyreállt a rendszer, az Amazon egy rövid közleményben csak annyit mondott, hogy egy hálózati eszköz részleges hibája okozta az üzemzavart.

Az igen kiterjedt ügyfélkörrel rendelkező Amazon Web Services (AWS) egyre többször produkál rövid ideig tartó, ám sokakat érintő hibákat, leállásokat: alig egy hete az Amazon webáruházai bénultak meg körülbelül félórára.

Azóta történt

  • Ingyenes okostelefon az Amazontól?

    A cég tagadja, hogy idén egyáltalán telefont adnának ki, és azt is közölték, hogy ha mégis lesz majd telefon, azt nem ingyen kapják meg a felhasználók.

  • Amazon Mayday – házhoz jön a segítség

    Az Amazon tegnap bemutatta az új Kindle Fire HDX tableteket, de a hardvernél sokkal érdekesebb két új szolgáltatás, az élő online technikai segítség és az eddig csak streamelhető Prime Instant videók letölthetősége.

  • Az Amazon építheti ki a CIA és az NSA felhőjét

    A kormányzati szektorból az új cég kitúrni látszik a régi motoros IBM-et, akik évtizedek óta jelen vannak ott.

  • Videón a Drone to Home

    A Netflix egyik alkalmazottja töltötte fel a videót, amelyben bemutatják a legújabb házhozszállító egységeiket.

Előzmények