Vállalati terméközön a Microsofttól

A Microsoft a következő hetekben szinte teljesen megújítja vállalati termékeit és szolgáltatásait, lényegében minden fontosabb megoldásból új, naprakész és nagyobb tudású verzió lesz elérhető nemsokára.

A Windows Server 2012 R2-t és a System Center 2012 R2 október 18-án jelenik meg, melyek a Hyper-V segítségével magas fokú virtualizációs képességekkel rendelkező adatközpontok létrehozását teszi lehetővé. A hagyományos megoldásokhoz képest nagyteljesítményű, de ugyanakkor költséghatékony tárhely használatára ad lehetőséget, és az SDN (szoftveresen meghatározott hálózat) miatt a hálózat kihasználásának hatékonyságát is fokozni lehet.

November 1-től a nagyvállalati megállapodással (Enterprise Agreement - EA) rendelkező ügyfelek kedvezményes áron, akár a rugalmas éves díjfizetés előnyeivel juthatnak hozzá a Windows Azure-hoz. Az újonnan megjelenő Windows AzurePack a Hyper-V, a Windows Server és System Center megoldásokra épül, éd lehetővé teszi a vállalatok és szolgáltató központok számára, hogy adatközpontjaikból saját önkiszolgáló infrastruktúrát és platformot hozzanak létre.

Jövő héten érkezik az SQL Server 2014 második előzetes verziója, ami az in-memory (memóriában tárolt) adatbázis-technológiával akár tíz-harmincszorosára is gyorsíthatja a meglévő rendszereket. Az SQL Server 2014 teljes egészében együttműködik a Windows Azure-ral, így a program teljes felhőtámogatást élvez, ami jól jöhet például adatvisszaállítás esetén. A nagy adatbázisok könnyebb elemzéséhez és vizualizációjához a hónap végétől lesz elérhető a Windows Azure HD Insight Service, ami egy Apache Hadoop-alapú szolgáltatás.


[+]

A BYOD (hozd a saját készüléked) trend egyre népszerűbbé válása miatt megújul a Windows Intune is, ami a System Center Configuration Managerrel integrálva jobb adat- és információbiztonságot hivatott nyújtani a vállalatoknak a felhasználók tulajdonában levő eszközökön. Ez, a PC-k és mobileszközök számára létrehozott egységes felügyeleti környezet kiegészíti a Windows Server 2012 R2-ben rejlő új hozzáférési és információvédelmi lehetőségeket. Szintén ehhez kapcsolódó hír, hogy még októberben letölthető lesz a Windows Remote Desktop alkalmazás, ami szükség esetén Windows, Windows RT, iOS, Android és OS X platformról egyaránt távoli hozzáférést biztosít a számítógépünkhöz.

Szintén október 18-án jelenik meg az ún. Modern Lifecycle Managementtel kiegészített Visual Studio 2013, valamint a .NET keretrendszer 4.5.1-es verziója. A Dynamics CRM Online Fall ’13 vállalati ügyfélkapcsolat-menedzsment rendszer október végén válik elérhetővé, a házon belül is üzemeltethető vagy hosztolható asztali verzió pedig valamikor ősz végétől lesz kapható.

A Microsoft egy látványos, Modern UI stílusú vizuális összeállítást is készített a bejelentések kíséreteként, amit ezen a linken lehet megnézni.

Azóta történt

  • Megjelent az androiodos és iOS-es Microsoft Remote Desktop

    Az ingyenes alkalmazás letölthető a Google Play Store-ból és az Apple App Store-ból. A Windows Phone-os változatról egyelőre nincs hír.

  • Jó negyedévet zárt az SAP

    Nőtt az árbevétel és a nyereség, a HANA és a felhőszolgáltatások egyre népszerűbbek, a munkavállalók létszáma pedig 4700-zal emelkedett az elmúlt egy évben.

  • Üzemanyagcellákkal hajtana adatközpontokat a Microsoft

    A vállalat szerint számos pozitív hozadéka lenne az átállásnak, de még csak a kutatás korai szakaszában járnak, és számos kérdésre kell még választ találniuk.

  • Emeli a tétet a Tresorit

    A magyar cég idén áprilisban mutatta be titkosított felhőalapú fájlmegosztóját. A szolgáltatás biztonságát azóta sem sikerült kompromittálni, ezért a Tresorit 25 ezer dollárra emeli a vérdíjat.

Előzmények