Megérkezett Magyarországra az LG Cloud

Az LG Electronics (LG) tavaly indította el felhőszolgáltatását az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Oroszországban, most pedig további 40 országban, köztük Magyarországon is elérhetővé válik ez az adattárolási forma. A tárolás mellett a tévécentrikus szolgáltatás egyéb eszközöket is kínál: segítségével a felhasználók valós időben, közvetlenül érhetik el (streaming) a kívánt tartalmakat, a felhasználó jelszóval védett privát tárhelyéhez hozzáférhet a gyár saját okostévéjén kívül számítógéppel vagy androidos okostelefonnal is.

Hirdetés

A Google Playről és az LG Smart World áruházból is megszerezhető alkalmazás az LG Smart TV-kkel, PC-kkel és az androidos okostelefonokkal kompatibilis.

lg cloud

A szolgáltatás rendelkezik a lejátszás folytatására szolgáló N-Screen funkcióval is, így például egy okostelefonon megállított videó vagy zeneszám lejátszása ugyanonnan folytatható a tévén is, nem kell újra betölteni. A videókodekeket a rendszer automatikusan konvertálja.

A diavetítés funkció alkalmazásával akár fényképekből álló diavetítés és zenelejátszás is lehetséges egyszerre, az autofeltöltés funkcióval pedig beállítható, hogy a telefonunkkal készült képek vagy videók valós időben, azonnal megjelenjenek a saját felhős tárhelyünkön, azonnal megtekinthetőek legyenek más eszközön.

A cloud alaphelyzetben öt gigabájt tárhelyet biztosít ingyenesen.

A PC-re (Windows XP, Vista, 7) készült kliens az alábbi linkre kattintva tölthető le: https://hu.lgecloud.com/.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények