Letölthetőek az új Flash Player és az AIR 2.0 tesztváltozatai

Sokan nagyon várták már a Flash Player következő kiadását, mivel az októberi híradás szerint nemcsak asztali számítógépeken és notebookokon fut majd, hanem a mobiltelefonok többségén is. Az Adobe Systems tegnap jelentette be, hogy két régóta ígért új termékének tette elérhetővé tesztváltozatát, a Flash Player 10.1-et és az AIR 2.0-t lehet letölteni. A szoftverek Winodwsra, Mac-re, Linuxra, illetve az x86-os alapú netbookokra készültek el – a mobilos verzióra viszont még várni kell.

Mindkét alkalmazás támogatja az érintőképernyőt, tartalmaznak beépített hibakezelőt, támogatják a helyi mikrofoncsatlakoztatást.

A Flash Player 10.1 támogatja a H.264 videotömörítés esetében a hardveres gyorsítást minden eszköznél, így kisebb processzorterheléssel játszhatók le a videók.

Az AIR újdonságai: natív processz API (az alkalmazások kommunikálhatnak a gépen a natív alkalmazásokkal), felismeri az újonnan csatlakoztatott háttértárolókat, nyitott dokumentum API („rákérdez”, hogy melyek a kiterjesztésekhez alapértelmezetten rendelt alkalmazások), gyorsabb WebKit JavaScript-motor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények