Nagyon komoly zsarolóvírus-támadás áldozata lett az Acer

Úgy tűnik, hogy a REvil csoport áll a támadás mögött, amelynek keretében 50 millió dollárt próbálnak kizsarolni az Acerből. Az Exchange-hibákon keresztül támadták meg a gyártót.

50 millió dollárt követel az Acertől egy hackercsoport, ezzel pedig az egyik legnagyobb váltságdíjat kérik a zsarolóvírus-támadások történetében.

A Bleeping Computer jelentése szerint a tajvani gyártó hálózatához a Microsoft Exchange sérülékenységein keresztül szereztek hozzáférést a hackerek. Az elkövető pedig az a REvil csoport lehet, amely tavaly zsarolótámadást hajtott végre a Travelex ellen is.

Az Acer a támadóktól március 28-ig kapott haladékot, ellenkező esetben kiszivárogtatnak a hackerek minden begyűjtött adatot.

Az Acer hivatalosan nem ismerte el, hogy zsarolóvírus-támadás áldozata lett, csupán egy általános közleményt adtak ki arra vonatkozóan, hogy rutinszerűen monitorozzák az IT-rendszereiket, a legtöbb cybertámadást hatékonyan kivédik. A hozzájuk hasonló cégek folyamatos támadások alatt állnak, a legutóbbi abnormális helyzetekről pedig a hatóságokat és adatvédelmi szervezeteket több országban is tájékoztatták. Mivel a nyomozások jelenleg is tartanak, a biztonság érdekében további információt nem adnak ki a helyzetről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények