Háborút hirdet a zsarolóvírusok ellen Amerika

Az amerikai belbiztonsági minisztérium szerint kiemelt prioritás Amerika számára, hogy leszámoljanak a zsarolóvírusokkal.

Alejandro Mayorkas, az amerikai belbiztonsági minisztérium titkára a napokban kijelentette, hogy Amerika számára kiemelt prioritású feladat, hogy leszámoljanak a zsarolóvírusokkal, amelyek egyre nagyobb fenyegetést jelentenek.

Amerika számára azért lett olyan fontos ez a téma, mert a zsarolóvírusok mögött álló bűnözők mostanra már hatalmas erőforrásokkal rendelkeznek. Az online teret érintő ügyek közül így a zsarolóvírusok elleni küzdelem kiemelt fontosságot élvez.

Mayorkas elmondta: szeretné elérni, hogy minden egyes kormányzat felelősségre vonható legyen, amelyik nem tesz meg minden lehetséges lépést azért, hogy megállítsa a cyberbűnözést. Az amerikai vezetés állítólag nem csak azok tevékenységét akarja tönkre tenni, akik zsarolótámadásokat hajtanak végre, hanem minden egyes piacteret is, amely ezt lehetővé teszi, ahol támadókat, eszközöket, megbízásokat lehet szerezni. A DHS szerint a sötét weben működő fórumokkal is le akarnak számolni.

Azóta történt

Előzmények