Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Milyen ország az az Amerika?
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Somatom
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #1 üzenetére
Milyen ország az a zsarolóvírus? Sztem a készítőik ellen indít háborút "Amerika". Vajon miért egyértelmű a győzelme? Mi lesz, ha a hadüzenet után a zsarolóvírusok készítői számolnak le Amerikával? Akkor Zsarolóvírusiának fogják hívni?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
-
UHHH
senior tag
Amióta kriptovalutával kell fizetni a zsarolásért, aranyélet van, meg nehezen lenyomozhatóság...
Huawei 4G+ router eladó, lásd hirdetéseim.
-
Amerika helyében háborúzás előtt/helyett egy tiszességes jelszót találnék ki, mert az ilyen "solarwinds123" és hasonlóak gyors vereséghez fognak vezetni
-
1. A csávónak halvány lila gőze nincs arról, amit mexakért.
2. Vajon a Microsoftot is felelősségre vonják?https://www.coreinfinity.tech
-
bLaCkDoGoNe
veterán
-
ubul2000
újonc
"Mayorkas elmondta: szeretné elérni, hogy minden egyes kormányzat felelősségre vonható legyen, amelyik nem tesz meg minden lehetséges lépést azért, hogy megállítsa a cyberbűnözést."
politikai bunkósbot?
szélmalomharcra fel!
[link] -
S akkor azokat a cégeket is felelősségre vonják, akik a sebezhetőséget létrehozták valamilyen téren? Pl.: Microsoft, Intel, Facebook... Nem mindegy, hogy valakinek egy nyitott kapun kell besétálnia az értékeidért, vagy atommal tudja csak rádolvasztani a védelmi rendszered.
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
doooo
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #1 üzenetére
Hogy is nevezik az ország lakóit? Ja igen...
-
bambano
titán
amerika polgárháborút indít?
a klasszikus vicc szerint jó csávó, párját ritkítjaEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Hiftu
senior tag
A drogok elleni harc milyen jol sult el az Egyesult Allamokban.
Ugy latszik ujabb sikerstory van a lathataron.
Amugy a kormanyzati felelossegre vonas ugye csak az Egyesult Allamok mindenkori kormanyzatara vonatkozik?
Vagy folytatjak a katonai/gazdasagi beavatkozast azokban az orszagokban, ahol nem tudnak visszaloni / visszacsapni?Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
törölt tag
Mert eddig támogatták őket?
-
Unixauto likes this.
-
Necroman_Mk2
őstag
A cél nemes, remélem sikerrel is járnak majd. Főleg, hogy miként próbálják meg rávenni a más kormányokat a náluk megbúvó zsarolóvírusos emberkék kiadására. A cél szentesíti az eszközt, avagy bekóstoltatnak velük is egy zsarolóvírust?
#8 Kendek & #1 bLaCkDoGoNe Adott kontextusban mindenki az országra gondol, és nem a kontinensre, fölösleges itt ügyvédkedni
#15 [K2] Az a nyitott kapu itt sokkal inkább egy véletlenül(?) nyitva hagyott hátsó ablak, vagyis nem olyan egyszerű megtalálni egy laikusnak. Persze ettől még a felfedezést követően a készítőknek kutya kötelessége ezeket azonnal befoltozni.
#19 Hiftu Mire gondolsz ez alatt? Mert a szesztilalom példa az érthető, de a drogoké?
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Diabolis
tag
Szóval az új háborúk nem
az olajérta terrorizmus ellen fognak indulni, hanem a zsarolóvírusok ellenÍgy cserél jelszót az USA!
Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.
-
Somatom
veterán
válasz
Necroman_Mk2 #24 üzenetére
"Főleg, hogy miként próbálják meg rávenni a más kormányokat a náluk megbúvó zsarolóvírusos emberkék kiadására."
Nem nagy ügy, megvan rá a receptjük. Ráfogják az idegen kormányra, hogy atomfegyvereket rejteget, aztán mennek és begyűjtik a zsarolóvírus készítőit (is).Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
FattyDove
őstag
Vicces dolog úgy visszahivatkozni valamire, hogy azt sem tudod mire hivatkozol vissza.
A WMD nem atombombát jelent, hanem tömegpusztító fegyvereket, amik között lehet atombomba is, de irak esetében ez a vegyi fegyvereket jelentette, amit irak bizonyítottan használt (konkrétan videók is vannak itt-ott). Az meg megint más kérdést, hogy nem találták meg, mert ezeket elég könnyű eltüntetni. Lásd a DW dokut a náci németország kémiai fegyvereiről, amivel a mai napig szopnak.
Szóval ha már felhoztad irakot.. Igenis rohanják le azt az országot, amelyik ilyeneket csinál.
[ Szerkesztve ]
-
-
Z10N
veterán
válasz
FattyDove #22 üzenetére
Ok. Latom csak ennyire futotta. Oh, well...
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Gargouille
őstag
Olvasva a kommenteket kicsit furcsának érzem ezt a cinizmust, pontosabban az a furcsa, hogy senki nem tud pozitívan viszonyulni a hírhez. Tudom, tudom, van mit a fejükre olvasni, meg amúgy is bekaphassák. De akkor is, ez egy baromi nagy probléma - legalább az itt lévők gondolom tisztában vannak ezzel - és végre felderengett a láthatáron valami elhatározás, hogy ezzel leszámoljanak. Függetlenül attól, hogy sikerül-e, szerintem ez olyasmi amit inkább üdvözölni kellene.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Somatom
veterán
válasz
Gargouille #32 üzenetére
Nyilván bűnöző az, aki egy bankból ellopja más pénzét, de azért a banknak is van felelőssége, ha nem csukja be a páncélszekrényt.
-
bambano
titán
válasz
Gargouille #32 üzenetére
mert ezek a dolgok mindig úgy szoktak zajlani, hogy pár politikus népszerűséghajhászásból kiböfög valami populista dumát vagy ígéretet, leginkább úgy, hogy fogalma sincs róla. az, hogy megoldja a problémát, nem cél, a cél a népszerűség. majd amikor teljesíteni kellene az ígéretet, a szakemberek elmondják, hogy hogy működik a dolog és miért mondott ökörséget, és akkor szép csendben elsüllyed az egész.
például tudnak olyat mondani az okostojás politikusnak, hogy mivel járna a hiba korrekt kezelése, és akkor csend keletkezik.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Diabolis
tag
válasz
Gargouille #32 üzenetére
Azért, mert amelyik kutya ugat, az nem harap. Ha tényleg el akarnák kapni őket, a bejelentéssel együtt már pár levágott fejet is felmutattak volna. Ez így semmi más, mint nagyzolós duma a választóknak és az üzleti világnak.
Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.
-
Gargouille
őstag
Nem mondom, hogy nincs igazság abban amit írtál. Nagyon is sok van. Sőt a politikusokról is szerintem pontosan ugyanazt gondoljuk. Én mégis inkább - mindezzel együtt - örülök az ilyen bejelentéseknek, mert ahogy az élet egyre több területe kerül át a "digitális térbe" egyre nagyobb gáz lesz ebből. Talán tavalyi hír volt, hogy megvolt az első halálos áldozata is egy ransomware-nek, mikor egy kórház nyalta be... Lehet, hogy ez most csak duma, csak politikai számítás és semmi több. De beszéljenek róla minél többet, induljon el valami. Ha ez egy első botladozó lépés csak, akkor is üdvözlendő. Szerintem.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Somatom
veterán
válasz
Gargouille #37 üzenetére
De, miért jó ez a módszer? Ha csendben odasettenkedek Tyson mellé, akkor talán meglephetem egy pofonnal. De, ha előre rákiáltok, hogy "bofánb..lak, te köcsög", azzal erősen csökkentem az esélyeimet. Sőt, kifejezetten kínos, ha a fenyegetés hallgatósága előtt padlót fogok.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz
Gargouille #37 üzenetére
anno egyszer elolvastam az ms eula-ját. nagyjából az volt benne, hogy ők láttak már egyszer egy darab pc-t, amin a szoftverük egyszer működött. ezen felül garanciát vállalnak arra, hogy a telepítő média olvasható, ha nem, cserélik. ezen kívül SEMMIRE nem vállaltak akkor garanciát.
ha egy politikus egyszerre lenne hozzáértő és olyan, akit érdekel is, amit csinál, ezzel kezdené, hogy miért pont a szoftverre nincs semmiféle garancia. azért van annyi zsaroló vírus, botnet, spam, mert soha senkit nem érdekelt, hogy az alapvető szoftverek minősége milyen. ha nem ezt látom egy kezdeményezés mögött, akkor tudom, hogy bullshit az egész, ő sem gondolja komolyan.
és itt kanyarodok vissza az előző hsz-emhez: lehet pattogni még egy amerikai szenátornak is, majd szépen behívják egy szobába és elmagyarázzák, hogy nagy, vezető amcsi vállalatok ellen ne kampányoljon, mert legközelebb nem választják meg, esetleg a szájára ül valaki.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Gargouille
őstag
Szerintem arról van szó, hogy a ransomware támadások egyre szaporodnak. Nem csak számosságukban, hanem fejlettségükben is. (Nem tudom hányan vannak itt akik rendszer üzemeltetésben dolgoznak, de ez a tendencia tényleg jól látható.) Mivel nem csak pár alulméretezett kkv esik áldozatul, hanem közintézmények, állami szervek, egyetemek, nagyvállalatok egész sora (az USA-ban is), így szerintem elért egy ingerküszöböt a probléma, valamit kezdeni kell vele.
Az, hogy ezt így "belekiáltják a nagyvilágba", annak van egy üzenete a társadalom és a gazdasági szereplők felé. Hogy ezt fogják e követni valós lépések is, vagy csak bullshit marad, ezt nem tudom. De maga az üzenet is fontos, hogy legfelül is tisztában vannak a helyzettel.
Persze nincsenek illúzióim, de azért mégiscsak örülök neki, hogy - mégha csak egyelőre a szavak szintjén - de legalább mintha elkezdenének foglalkozni vele. Aztán majd meglátjuk mi lesz belőle.
-
Gargouille
őstag
Na ezt ne is mondd, ezen én is kivagyok. És ez nem ms sajátosság, hanem gyakorlatilag az egész szoftveripar erre épül. Méregdrágán csinálunk valamit, aminek sem a működőképességére nem vállalunk garanciát, sem az abból kifolyó kárra, sem semmi másra, gyakorlatilag 0 felelősségvállalással kiadunk egy bughalmazt, amit toldozgatunk-foltozgatunk ideig-óráig még. Azért megnézném ha a gépjármű vagy a repülőipar vagy az egészségügy is így működne...
Viszont a másik részével nem értek maradéktalanul egyet veled, mert azt hiszem akárhogyan írnák is meg a szoftvereket, mindig lenne sötét oldal. Olyan rendszer még nem készült amit nem lehet meghekkelni (csak ugye befektetett pénz/energia/idő kérdése). E tekintetben nem hiszek abban, hogy ez elkerülhető lenne. Jó, lehet nem ilyen mértékben, vagy nem ransomware-ek lennének, hanem más problémák.
-
Somatom
veterán
válasz
Gargouille #40 üzenetére
De, miért csak azt a két lehetőséget említed, hogy a hadüzenet után vagy odacsapnak, vagy nem? Mi lesz akkor, ha a hadüzenetre olyan megsemmisítő válasz érkezik, amitől Amerika kénytelen lesz kapitulálni?
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
Szerintem ezt te sem gondoltad komolyan, ez max egy marvel filmben megy így. Ha ilyen képesség birtokában lenne bárki akkor már használta volna, vagy ha nem, akkor biztosan nem erre tartogatja.
-
niof
addikt
Nekem is ez jutott eszembe. Mivel etikus hacker elég kevés van, inkább szürke, vagy fekete az a kalap, mi van akkor, ha néhányuknál már ez a kijelentés elég ahhoz, hogy egy olyan támadássorozat induljon az USA ellen, hogy pikk-pakk visszalökik őket a középkorba? Maradna a telefon, a rádió meg a posta, és minden digitális eszközt használhatatlanná tennének. (Tudom, sokat néztem a Mr. Robot-ot...
) De végül is elképzelhető, hogy van néhány sötét arc, akik mögött esetleg valami hatalom is áll (Kína?), akiknél könnyen elgurul a gyógyszer.
-
Gargouille
őstag
De mi lenne ebbe a ráció? Gondolod nem ütne vissza ez rájuk? Mármint ha tönkreteszed azt akitől pénzt akarsz kizsarolni, akkor lényegében a saját piacodat ölted meg. Most az egyéb hatásokról - szoftver/hardver ipar, internet stb. - nem is szólva...
-
Somatom
veterán
válasz
Gargouille #45 üzenetére
Hááát.... Pl. Kínának most érdeke gazdaságilag egy kicsit odacsapni.
-
niof
addikt
válasz
Gargouille #45 üzenetére
Nem ilyesmire gondoltam. Hidd el, akadnak olyanok, akik csak azért megtennék, mert meg tudják tenni. Nem kell ez mellé feltétlenül anyagi érdekeket képzelni. Azt mindenki tudja, hogy minden nagyhatalomnak vannak saját hivatásos hekkereik (az USA-nak is, nyilván), illetve valószínűsíthető, hogy vannak olyanok is, akik nem "hivatásosak". Mert mondjuk elhangzott ez a nyilatkozat, valamelyik berág annyira ezen (Kína, Pakisztán, Oroszország - igazából tök mindegy melyiket mondom), hogy a nem hivatásosak kapnak egy utasítást, és onnantól kezdve ennyi. Nem anyagi érdek szülné, hanem politikai. Simán el tudom képzelni.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az amerikai belbiztonsági minisztérium szerint kiemelt prioritás Amerika számára, hogy leszámoljanak a zsarolóvírusokkal.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hamarosan itt van az ASUS 4K-s, hordozható ProArt monitora
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gamepad
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- HP PROBOOK 450 G10 (816H4EA) - ÚJ - 15,6" üzleti notebook - Core i5-1335U, 8GB, 256SSD, W11 pro
- Steinberg UR22 MK2 - külső hangkártya, DAC
- iPhone 13 128gb pink, független.
- Új Dobozos Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Brutál AMD Ryzen 5 5500U 8/512
- iPhone 14 Pro Max 128gb, fekete, független, bontatlan
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest