A Telenor nagy bejelentése

Nagy bejelentésre készült a Telenor. Két héttel ezelőtt az IT café is meghívót kapott a cégtől, melyben nagy cégek meglepő innovációira hívják fel a figyelmet. 10 napja szerették volna megtartani a sajtótájékoztatójukat arról, hogy húsz évesek lettek és ennek örömére belépnek egy teljesen új iparágba. Hogy mi lehet ez az iparág, arra csak tippjeink voltak.

A tájékoztató végül technikai okokból elmaradt. Semmi érdemlegeset nem sikerült kiszednünk a telenoros alkalmazottakból, sem pedig az ügynökségükből. Pedig nem túl gyakran fordul elő (a kollégák közül senki sem emlékezett ilyesmire itthon), hogy egy ekkora cég az esemény napján alig két órával kezdés előtt mondja le az újságírókat.

Először balesetre, előadó betegségére tippeltünk, mint teljesen hétköznapi technikai probléma,azonban ezt a Telenor ügynöksége kérdésünkre cáfolta, a halasztás hátterében tehát nem ez állt.

A Telenor volt az első, aki a hazai mobilszolgáltatók közül bevezette a korlátlan zenestreaming szolgáltatását, a Deezert. Azóta a Telekom is elindította saját alternatíváját a Spotify segítségével. Ugyancsak a Telenor volt az első a mobilos tévézés piacán is itthon, a Telenor MyTV mobiltelefonról, táblagépről és klasszikus számítógépről is elérhető.

Tényleg nem lehetett tudni, mire készül a cég. Sem az elmúlt időszak közbeszerzései, sem a cég ÁSZF-je, sem a kollégák nem segítettek. Még a máskor szószátyár informátorok is sejtelmesen mosolyogtak. Már csak fél óra - mondogatták az ügynökség emberei, "stadionokat építünk majd", viccelődtek. Persze az újságírók is össze-összesúgtak.

A tájékoztató helyszínét a Telenor törökbálinti központja adta. A jórészt megújuló energiaforrásokat használó épületben, ahol az ember nem számítana rá, a Telenor berendezett egy antik szobát. A súlyos bőrfotelek és kanapék, a szivaros doboz a kisasztalon, vagy az ódon óratorony, a zöld posztóval borított íróasztal különös atmoszférát teremtett.

Telenor MyCard

Jelen cikk írásával egyidőben tart a Telenor sajtóeseménye, melyről hamarosan részletes beszámolóval jelentkezünk. Addig is tessék ízlelgetni: A Telenor egy humoros vállalat. Megjött Christopher Laska, aki leült az íróasztalhoz, fogta a pipáját és beszélt három percet arról, milyen fontos a hagyomány. Ezután közölte, az innováció is fontos, majd átvezetett egy másik terembe.

Itt pedig alaposan bemutatták, milyen lesz a holnap induló Telenor pénzügyi szolgáltatás. Ennek legfontosabb hívószavai: hitelkártya Telenor MyCard, Telenor MyWallet, mobilközpontú bankolási lehetőség. Az esemény alapján készült részletes beszámolónk itt olvasható.

Azóta történt