2019. április 19., péntek

Gyorskeresés

A Sybase Budapesten tartja oktatási konferenciáját

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A decemberi találkozón a felsőoktatásban lehetséges alkalmazásokról esik szó.

Hirdetés

A Sybase Inc. a világ piacvezető szoftvervállalata, idén Magyarországon rendezi meg az IT-oktatási szféra rangos nemzetközi eseményét, a Sybase Academic User Conference-t (SAUC). A kétnapos eseménynek a budapesti Kempinski szálloda ad otthont 2007. december 4-én és 5-én.

Az évente megrendezendő konferencia célja egyrészt, hogy az egyetemi oktatóknak betekintést nyújtson a Sybase legújabb fejlesztéseibe az adatmenedzsment és -mobilizáció terén, másrészt pedig, hogy alkalmat biztosítson a tapasztalatcserére azon felsőoktatási intézmények professzorainak, akiknél a különböző Sybase alkalmazások oktatása már része a tanmenetnek. Az idei konferencián már 12 ország több mint 40 egyeteméről és főiskolájáról vesznek részt professzorok, egyetemi oktatók és posztgraduális hallgatók.

A Sybase kidolgozta a Deed of Donation programot, és az elmúlt években az intézményeknek juttatott szoftverlicencek támogatását 80 százalékról 100 százalékra emelte. E program keretében részesült legutóbb 120 millió forint értékű támogatásban az ELTE Informatikai Kara, míg korábban a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara és a Budapesti Műszaki Egyetem Informatikai Kara is csatlakozott a programhoz. Az európai és közel-keleti régióban többek között Oroszország 22, Lengyelország 18 és Portugália 15 egyetemén folyik valamely Sybase alkalmazás oktatása a Deed of Donation program keretében – hazánk szomszédai is részesülnek támogatásban: legutóbb három szerbiai egyetem jutott összesen 3 millió dollár értékű szoftverlicenchez. A Sybase a 2008-as évben mind Magyarországon, mind a régióban növelni fogja az oktatás támogatására szánt keretet.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.