A PeopleSoft kitart a függetlenség mellett

Hirdetés

Csütörtökön az Oracle zöld utat kapott a vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó PeopleSoft felvásárlásának keresztülviteléhez. Az ügyben eljáró körzeti bíróság ítélete szerint a javasolt akvizíció nem korlátozná jelentősen a versenyt az üzleti szoftverek piacán és nem vezetne látványos áremelkedéshez – amint azt a felperes amerikai igazságügyi minisztérium állította.

A PeopleSoft függetlenség melletti elkötelezettsége azonban nem ingott meg a bírósági döntést követően sem. Craig Conway, a vállalat elnök-vezérigazgatója még pénteken arról biztosította alkalmazottait, hogy tovább folytatódik az immár 15 hónapja tartó harc a felvásárlás ellen. Mint levelében fogalmazott: az ítélet nem jelenti azt, hogy az Oracle felvásárolja a PeopleSoftot.

Eközben az Oracle ismét meghosszabbította legutóbbi – a PeopleSoft-papírokért 21 dollárt kínáló – ajánlatát, mely most szeptember 24-ig áll. A PeopleSoft azonban – ahogy a korábbi ajánlatok esetében – ezúttal is meg van győződve arról, hogy az Oracle alulértékeli a vállalatot. A céghez közel álló források szerint az Oracle rövidesen dönt arról, hogy hajlandó-e tovább emelni a tétet.

Az elemzők egy része úgy véli, hogy elkötelezettség ide, elkötelezettség oda, a PeopleSoft csupán az elkerülhetetlent próbálja késleltetni. Mint mondják, az üzlet nem megy olyan jól, hogy az igazgatótanács is kitartson a harc mellett, ráadásul a csütörtöki döntést követően a vállalati IT-vezetők bizonyosan kivárnak szoftvervásárlásaikkal, ami aligha segít a PeopleSofton.

Azóta történt

Előzmények