Növelte nyereségét az Oracle

Az Oracle negyedik pénzügyi negyedéves nyeresége felülmúlta az elemzők várakozásait, miközben az árbevétel egy hajszállal elmaradt a Wall Street prognózisától. A szoftvergyártó a május 31-én véget ért három hónapos időszakban 990 millió dolláros, részvényenként 19 centes profitot ért el. Egy évvel korábban a nyereség 858 millió dollárt, részvényenként 16 centet tett ki. Az árbevétel éves szinten ugyancsak emelkedett – mégpedig 9 százalékkal – és 3,08 milliárd dollárra rúgott. A First Call elemzői 3,1 milliárdos forgalom mellett részvényenként 18 centes nyereséget vártak.

A vállalat forgalmának mintegy 20 százalékát adó üzleti alkalmazások azonban csalódást okoztak. Ezek eladásai 6 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbi számokhoz képest, miközben az elemzők többsége bővülést várt e szegmensben is. Az adatbázis-kezelők új licenceinek forgalma ugyanakkor 15 százalékkal – az elemzők elvárásait meghaladó mértékben – nőtt.

Az Oracle-papírok árfolyama tegnap napközben 17 centtel 11,71 dollárra emelkedett, majd a tőzsdezárás utáni kereskedésben 11,46 dollárra esett vissza.

Azóta történt

Előzmények