Hirdetés

Fény a sötétben - BT hangszóró palástvilágítással

Dél-Amerikában és a Távol-Keleten is imádják a jukebox-szerű megoldásokat, már Bluetooth hangszóróban is létezik ilyen. Kipróbáltuk.

Külső

Egy idegen, barna papírba csomagolt dobozra lettem figyelmes az asztalomon a minap. Mivel elképzelni sem tudtam, mi lehet benne, kibontottam. Talán a hasábforma (28 x 8 x 8 cm) keltette fel a kíváncsiságomat, talán valami volt a levegőben, mindenesetre ezzel a mozdulattal meg is nyertem magamnak a lehetőséget a tesztelésére. Az Oittm Pulse hangsugárzóját találtam belül, ez egy 23 centi magas, 6,5 centi átmérőjű hengeres test, ami az ígéret szerint több egyszerű hangsugárzónál.

Hirdetés

A csomagolásban az angol nyelvű leírás mellett mindössze két kábelt, egy jack-jack összekötőt és egy micro USB-USB átalakítót kapunk, tehát az 1 amperes töltőfejről magunknak kell gondoskodnunk. Esetemben erre azonnal szükség is volt, mivel lemerült állapotban találtam rá a hangkeltőre.


[+]

A hengeres formát a JBL előszeretettel alkalmazza, akár a Flip, akár az Xtreme, akár a Charge szériát említhetnénk ezen a téren, viszont ezeknél a hangszórók alul és felül helyezkednek el, míg az Oittm úgy döntött, a burkolat mögé rejti a két darab 36 mm átmérőjű hangszórót, így álló és fekvő helyzetben szinte azonos hangzást kapunk.


[+]

Az alsó káván helyezte el a gyártó a bekapcsológombot (hosszan kell nyomni), ettől jobbra került a micro USB kapu, amit csak töltéshez használhatunk, illetve a jack bemenet. A töltőcsatlakozó alatt a visszajelző LED furata található, ehhez nagyon hasonló a túloldalon a lyuk, ami mögé a mikrofont dugta a tervező.


[+]

A készülék tetején érintésérzékeny felület trónol, összesen hat gombot helyettesítve: a hangerőt állíthatjuk itt, ugorhatunk az előző vagy a következő számra (természetesen csak Bluetooth használata esetén), illetve a fényváltó gomb mellett egy start/stop gombnak is szorítottak helyet, ami vezetékes kapcsolat esetén némítja, Bluetooth használatakor pedig tényleg megállítja a zenét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Éjszakai budivilágítás 2.0

    Már az első változat után is sokan érdeklődtek, most hogy csírátlanít, még kelendőbb lehet. Közösségi finanszírozásban féláron adják, így csak 10 dollár darabja.

Előzmények