Fény a sötétben - BT hangszóró palástvilágítással

Dél-Amerikában és a Távol-Keleten is imádják a jukebox-szerű megoldásokat, már Bluetooth hangszóróban is létezik ilyen. Kipróbáltuk.

Működés közben

Amint áramot kapott, a készülék alsó káváján elhelyezett értesítő LED pirosan világítani kezdett, miközben az elviselhetetlennél két fokozattal kevésbé kellemetlen sípolás vette kezdetét, ami szerencsére csak töltés közben jelentkezik. Az akkumulátor 3600 mAh, töltési ideje pedig valahol négy óra negyven perc és öt óra között mozog, ha tele van a telep, a piros fény zöldre vált.


[+]

Érdemes lett volna videóra venni, ahogy az emberek először kapcsolják be a hangszórót, a paláston körbefutó fényorgia hatására változatosan döbbentek meg, volt aki ekkor szeretett belé, a többség azonban bazárinak tartotta a látványt. A kikapcsolható fény egyébként hat módban képes működni, ezek a pulzálás, a szivárvány, a szentjánosbogár, a party, a séta és az éjszakai fény neveket kapták. Két mód többé-kevésbé követi a zene ütemét, míg a maradék négy önálló, előre programozott életet él. Az éjszakai fény engem kifejezetten emlékeztetett a kvarccsöves fűtésre, főleg a palástot védő alumíniumráccsal együtt, így már csak ettől néhány fokkal melegebbnek éreztem a helyiséget. Akinek egyik megoldás sem tetszik, a gombot hosszan nyomva kikapcsolhatja a funkciót.

Nem kapcsolható ki viszont a 4.0-s verziójú Bluetooth, ami egyszerre egy eszközt képes kezelni, értelemszerűen az utoljára párosítottat. Ehhez viszont – ha hatótávon belülre kerül – automatikusan csatlakozik. Ha közben vezetéken is összekötjük, a start/stop gomb hosszú nyomásával válthatunk a források között. A gombot akkor megérintve, mikor Bluetooth módban bejövő hívás érkezik, beléphetünk a beszélgetésbe, illetve ezzel lehet megszakítani is a hívást.

Kihangosítóként meglepően jól szerepelt az Oittm Pulse, nagyjából 1-1,5 méteres távolságból még nem panaszkodtak a vonal másik végén, miközben a visszhang sem okozott problémát.

A Pulse hangja teljesen vállalható, bár maximumra tekerve kissé recsegőssé válik, és a mélyek sem szólnak olyan elképesztően, mint például a JBL Extreme esetében. A magas hangok szépen csilingelnek, és azért mélyet is találunk eleget, közép viszont meglehetősen kevés jutott az eszközbe. A digitális jelfeldolgozó processzor és a notebook közé a Sound Blaster X-Fi Prót kötve meglepően kellemes hangzásvilágot sikerült elérnünk vele, csak kár, hogy ez a mobilitás rovására megy.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Éjszakai budivilágítás 2.0

    Már az első változat után is sokan érdeklődtek, most hogy csírátlanít, még kelendőbb lehet. Közösségi finanszírozásban féláron adják, így csak 10 dollár darabja.

Előzmények