Olyan dolgokat vállalnánk fel, ami önmagában nem csak a Microsoftról szól

Előnybe hozni az országot

Rendben, essen szó egy valamivel kellemesebb témáról. A Microsoft Magyarország a múlt héten két olyan kezdeményezését mutatta be Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának, amely valamilyen formában beilleszthető a hátrányos helyzetűek, idősek és vidéken élők internethez jutását és képzését zászlajára tűző ún. e-Befogadás programba. A képviselők egyhangúlag támogatták a programokat.

Az e-Befogadás éve van Magyarországon is és az Unióban is. Mi ehhez szeretnénk érdemben hozzájárulni egyfelől résztvevőként sok kezdeményezésben, amit vagy a civil szféra, vagy a kormányzat szervez, de ugyanakkor azt is látjuk, hogy az e-Befogadás akkor működik jól, ha minden résztvevői szegmens aktivizálja magát. Mi a gazdaság oldaláról próbálunk ehhez hozzátenni.

Az egyik ilyen program a Civiltech...

Ez arról szól, hogy közhasznú szervezetek számára a Microsoft szoftvereit egy kidolgozott logisztikai módon elérhetővé tesszük, ahol a szoftverlicencekre pályázhatnak, és azokat ingyen megszerezhetik a saját céljaikra.

Mégis hány pályázóra számít a Microsoft?

A legboldogabb akkor lennék, ha ezres létszám pályázna. Minden reális pályázatot tudunk támogatni, és nincsen felső korlátja a szervezetek számának.

...a másik a TITAN.

Ez tulajdonképpen egy rövidítés, egy Microsoft által indított kezdeményezés, ami az e-Befogadásnak egy olyan területére irányul, amit a közös, ötpárti támogatással létrejött programkiáltvány önmagában nem emel ki, de a meghallgatás után ezt a törekvést is támogatják.


Azóta történt

  • Borult a kormányzati Microsoft-paktum

    Új-Zéland az idén nem hosszabbította meg a központi licencmegállapodást. Esélyt kapott a nyílt forráskód.

  • 22 milliós informatikai segítség a látássérülteknek

    Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány ma ünnepségén újabb szoftverek átadásával segítették a rászorulókat.

  • 1993. május 24.

    Egy Atlantában rendezett konferencián a Microsoft bemutatja a Windows NT operációs rendszert. A vállalatoknak szánt, hálózati megoldásokat tartalmazó program már nem a DOS-ra épült, kezdő ára 495 dollár volt. Nevének eredete máig bizonytalan, a Microsoft hivatalosan a New Technology változat mellett állt ki.

Előzmények