HP Officejet X567dw, az irodai tintás

Jé, fotót is tud!

Egyértelmű tintasugaras erény a fotónyomtatás, amit a lézerek nemigen tudnak megismételni, hiszen a por állagú tonerrel nem kivitelezhető olyan finomságú színkeverés, mint folyékony tintával. Egyes lézerek normál papíron igen fotószerű (vagy inkább magazinszerű) hatást képesek elérni, de valódi fotóminőségre egyik sem képes, ugyanakkor ma már a legolcsóbb tintasugaras is szinte kifogástalan képeket nyomtat megfelelő papírra. Nagyon nagy sebessége ellenére az Officejet Pro x576dw képes olyan minőséget fenntartani, mint egy otthoni négy alapszínű tintasugaras printer, sőt talán még jobbat is.

Gondosan kiválasztott fotópapírra (nekünk a porózus szerkezetű HP Advanced Photo Paper jött be leginkább) villámgyorsan készíthetők szép fotók, egy A4-es print 33 másodpercet vett igénybe. (Ehhez igen jól jött az oldalsó adagoló.)

Legyünk azonban óvatosak, ha nem megfelelő szerkezetű fotópapírral próbálkozunk, akkor az arccal lefelé kiérkező nyomat azonnal elmaszatolódik és szennyezi az alatta lévő lapot, szerencsétlen esetben hozzá is tapadhat. A másik, hogy a fúvókák évek alatt jelentkező lassú kopását, elhasználódását valószínűleg a fotók minőségén szúrhatjuk majd ki először, így a kifogástalan minőség nem garantált, hogy a teljes élettartam során rendelkezésre áll majd (persze irodai minőséget mindvégig nyújtania kell a konstrukciónak).

További tintás előny, hogy nincs sehol a más konstrukcióknál megszokott hangzavar. A papírtovábbító mechanika ad némi alapzajt, de összességében sikerült a lézereknél érezhetően halkabb és kisebb hőkibocsátású megoldással előállni. Természetesen a maximális teljesítményfelvétel és az átlagos energiafogyasztás is messze elmarad a lézeres/LED-es printerekétől.

Költségek XL kiszerelésű kellékanyagokkal
Költségek XL kiszerelésű kellékanyagokkal

Nem mellékes, hogy a készülék ugyanannyiba kerül, mint amennyibe egy 40 lap/perc körüli színes nyomtatónak illik, de markánsan olcsóbban dolgozik, mint a hasonló lézernyomtatók (XL töltetekkel 3,4 forint egy monokróm és 17,85 forint egy színes oldal festékköltsége). Ugyanakkor hasonlóan terhelhető és szolgáltatásokban (nyomtató alkalmazások, ePrint, mobil nyomtatás, pendrive-ra és pendrive-ról beolvasás és nyomtatás, barátságos érintőképernyő) messze jobb az átlagnál. Ha egy kevés kontrasztot odadobnánk a csaknem elfelezett oldalköltségért cserébe, akkor a következő erőteljes munkacsoportos nyomtató vásárlásakor érdemes lehet OfficeJetben gondolkozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

  • Magyar regionális pénzügyi vezető a HP-nál

    A HP Magyarország eddigi pénzügyi igazgatója, Varga Krisztina 2014 februárjától regionális üzleti operációs igazgatóként folytatja pályafutását. Az új vezető 10 országért felel majd.

  • A Xerox idén a kkv-kra koncentrál

    A cég szerint Magyarországon is van igény arra a kis- és középvállalatok részéről, hogy a nagyvállalatokhoz hasonlóan kiszervezzék nyomtatóik üzemeltetését.

  • Javul a helyzet a HP-nál

    Kezdenek beérni Meg Whitman átalakítási intézkedései, a vállalati keresletnek köszönhetően a PC-eladások is nőttek.

  • A HP is beszáll a 3D nyomtatásba

    A cég júniusban fogja ismertetni a területre vonatkozó terveit, és első körben a vállalati szektorra fog koncentrálni. Meg Whitman vezérigazgató szerint a HP nyomtatói komoly minőségi ugrás kínálnak majd.

Előzmények