Hirdetés

Stratégiai megállapodást kötött a kormány a HP-val is

Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a HP Magyarország Kft. szerdán Budapesten, ahol azt is bejelentették, hogy az infokommunikációs vállalat 175 új munkahelyet hoz létre Magyarországon.

Hirdetés

A megállapodást a kormány részéről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, a HP Magyarország képviseletében pedig Gonda Gábor vezérigazgató írta alá. Az ünnepségen Szijjártó Péter elmondta: a magyar kormány és a nemzetközi nagyvállalatok stratégiai szövetsége bátor válasz a világgazdasági változások diktálta kihívásokra, a világ legnagyobb IT vállalatának számító HP-val a 30. stratégiai megállapodást kötötték meg.

Az eddigi megállapodások nyomán a nagyvállalatok 3500 új munkahely létrehozását jelentették be, ehhez jön még további 175 a HP-nál. Gonda Gábor kiemelte, hogy a vállalat 23 éve van jelen az országban, és hosszú távra tervez, amihez elengedhetetlen a szoros együttműködés.

A megállapodást kísérő információk szerint tavaly a HP Magyarország 114 milliárd forint árbevételre tett szert, ebből 74 milliárd forint volt az exportbevétel, emellett az amerikai HP számítástechnikai és informatikai konszern idén májusban stratégiai fontosságú, kiemelt globális rangra emelte magyarországi érdekeltsége budapesti szolgáltató központját. A HP Magyarország összesen 2300 embert foglalkoztat. Közülük 1500 dolgozik az anyavállalat stratégiai fontosságú egységévé (Shared Service Center – SSC) előléptetett budapesti szolgáltatási központjában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények