A Xerox idén a kkv-kra koncentrál

A cég szerint 2013-ban a hazai nyomtatási piacon szinte minden kategóriában kisebb-nagyobb növekedés volt tapasztalható, a lézernyomtatók forgalma 2012-höz képest országosan 20 százalékkal, 104 ezer készülékre nőtt, és egyre több kis- és középvállalat szeretné modernizálni nyomtatóit, vagy akár teljes mértékben kiszervezni azok üzemeltetését. A Xerox ezen igény kielégítésére vezeti be a korábban csak nagyvállalatoknak kínált menedzselt nyomtatási szolgáltatását, csak a kkv szektorra szabva, XPPS (Xerox Partner Print Services) néven.

A Xerox képviselői szerint az XPPS egyik legnagyobb előnye a kkv-k számára, hogy igénybe vételéhez nem előfeltétel a xeroxos eszközpark, a vállalat bármilyen gyártótól származó nyomtatót be tud illeszteni a szolgáltatásba, amit Magyarországon a Xerox minősített partnerei nyújtanak. (A cégnek ebben elég nagy gyakorlata van, az általuk menedzselt több mint egymillió nyomtató fele nem Xerox-gyártmány.) A nagyvállalati szolgáltatáshoz hasonlóan az XPPS keretében is teljesen kiszervezhető a nyomtatók felügyelete, üzemeltetése, szervizelése és kellékanyag-ellátása. A gépek 128 bites SSL titkosítással védett vonalon kapcsolódnak a Xerox 24/7-es felügyeletet biztosító központjához. Az adatvédelem miatt aggódók számára a Xerox hazai képviselői külön kihangsúlyozták, hogy távolról csak a gépek műszaki állapotára vonatkozó információkhoz férnek hozzá, az eszköz által kezelt dokumentumok külső fél számára továbbra is elérhetetlenek maradnak.

Azóta történt

  • A nyomtatók jövője: egyre több drága készülék és mobilos nyomtatás

    Az OKI magyar képviselete sikeres évet zárt tavaly, és ez főképp a fehér toneres készülékeknek köszönhető, de jól teljesítettek a színes nyomtatóknál és a kellékanyagoknál is.

  • 35 millió dolláros beruházást hajtott végre a Xerox

    Kétéves munka után jelentős mértékben kibővítették amerikai tonergyárukat.

  • 1906. február 8.

    Seattle-ben megszületett Chester Floyd Carlson amerikai feltaláló, akit a fénymásolás feltalálójának tartanak. Találmányának a xerográfia nevet adta (a görög xeros [száraz] és graphein [írás] szavakból). Nem sokkal korábban a magyar Selényi Pál már kidolgozta a fénymásolás alapjait, de a Xerox Corp. megalakulása az amerikai tudós munkájához köthető.

Előzmények