HP Officejet X567dw, az irodai tintás

Hirdetés

Egy kis szépségtuning

Alapbeállításokkal professzionális minőség módban dolgozik a nyomtató, ami annyit tesz, hogy a lézernyomatokhoz elég közel álló összhatású nyomatokat állít elő (ez a 40 oldal/perces minőség). Nincs sávozottság, sem idegesítő textúrák a homogénnek szánt felületeken, ezekkel gyorsaságra optimalizált drága lézereknél olykor bizony összefuthatunk. Ugyanakkor vannak kisebb gyengeségek, a fekete szövegoldalak kontrasztja kicsit gyengébb a lézernyomatokénál, a duplex használatakor ez már egyértelműen felmérhető.

Két kozmetikai lépést tehetünk a jobb minőség érdekében. Egyik, hogy egyszerűen Prezentációs minőségbeállításra váltunk a PCL meghajtóprogram beállítópaneljén. Az eredmény láttán azt mondjuk majd, hogy megéri, ám ezzel 12,2 oldal/percre csökkentjük a nyomtatás sebességét (duplex esetén 7,29 oldal/percre), persze a mi tesztdokumentumainkkal mérve, nem ISO alapján. Ilyen sebességű lézerprintert fél-harmadáron kaphatunk – halljuk lelki füleinkkel a jogos felhördülést – ezért időzzünk kicsit a lézernyomatok isteni színvonalának közkeletű ideája előtt lebegve. Valóban, egy kis volumenű munkára szánt lézer jobb minőséget nyújt a tintás erőművésznél, de ugyanerre már nem minden tekintetben képes a 40 lap/perces gyorsítósávban hajtó masina. Az ilyen sebességű lézeres készülékek tervezésekor háttérbe szorul a textúrák minősége és a színkeverés, de még a kontúrsimítás is, mivel kifejezetten irodai anyagok esetében van csak igény ekkora teljesítményre, kis példányszámú repro anyagoknál nincs. Vagyis tesztünk szupergyors tintasugarasának produktumát a hasonló sebességű lézeres/LED-es bajnokokéval összevetve nem egyértelmű a lézer minőségfelsőbbsége. A PageWide-fej jobb homogén textúrákat és árnyalatokat ad, de kicsit rosszabb kontrasztot.

Beolvasás és e-mailben elküldés – nem forradalmi, de jól jön
Beolvasás és e-mailben elküldés – nem forradalmi, de jól jön

A különbség nem nevezhető drámainak, a kontraszthátrányt pedig a jobb nyomatminőség beállítása mellett tovább faraghatjuk ColorLok osztályú másolópapír bevetésével. Az árkülönbség kb. olyan, mintha a legolcsóbb másolópapír helyett egy márkásabbat választanánk, a színek viszont 15 százalékkal élénkebbek lesznek, a feketék pedig mélyebbek – külső anyagokhoz szerintünk megéri.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

  • Magyar regionális pénzügyi vezető a HP-nál

    A HP Magyarország eddigi pénzügyi igazgatója, Varga Krisztina 2014 februárjától regionális üzleti operációs igazgatóként folytatja pályafutását. Az új vezető 10 országért felel majd.

  • A Xerox idén a kkv-kra koncentrál

    A cég szerint Magyarországon is van igény arra a kis- és középvállalatok részéről, hogy a nagyvállalatokhoz hasonlóan kiszervezzék nyomtatóik üzemeltetését.

  • Javul a helyzet a HP-nál

    Kezdenek beérni Meg Whitman átalakítási intézkedései, a vállalati keresletnek köszönhetően a PC-eladások is nőttek.

  • A HP is beszáll a 3D nyomtatásba

    A cég júniusban fogja ismertetni a területre vonatkozó terveit, és első körben a vállalati szektorra fog koncentrálni. Meg Whitman vezérigazgató szerint a HP nyomtatói komoly minőségi ugrás kínálnak majd.

Előzmények