Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz aag #49640 üzenetére

    nagyon rossz irányból közelíted meg és egy ismert tényt próbálsz tálalni fals magyarázattal. ezért esnek neked.

    igen. tudjuk hogy bugos helyenként a kernel. igen tudjuk hogy esetenként az energiagazdálkodással problémák vannak. ezzel semmi újat nem mondtál.

    de nem azért fogyaszt 30%-al többet mint a win amiért te itt harcolsz... az energiagazdálkodás a winben működik nálad, így a max fogyasztásnál 30%-al kevesebbet eszik. a linuxban ez nem aktív nálad, így a winhez képest 30%-al többet eszik, de ezzel maximum a pénztálcádnak okoz gondot, mert ha a linux alatt emiatt fagy, akkor a win alatt is kell neki, amikor kikapcsol a fícsör és odateszi a kakaót ugyanúgy melegedni fog.

    a linux nem feszültséget emel, hanem nem kapcsolja be az energiagazdálkodást. ennyire nagyon egyszerű. hogy ennek melegedés a következménye ez tény. de hagyjuk már a feszemelgetést, mert 30%-os feszemeléstől nem az lenne a gondod hogy melegszik valami, hanem hogy hogyan kapkodd a fejed a házból repkedő fetek, meg kondik elől, és max a géped által küldött füstjelek dekódolása maradna még hátra. egy űber tuning esetében se gyakori a proci ilyen mértékű túlfeszelése, pl vga fronton meg jó esélye lenne hogy azonnal elhal, hogy a memóriákról ne is beszéljünk. hacsak nem egy felső kat tunig lapod van akkor fizikailag lehetetlen a procidnak 30%-al több feszt adni. ha a kernel tudna ilyet akkor sem, a tápáramkörök képtelenek lennének ezt megvalósítani.

    az meg hogy a gép belső ellenállása konstans azt jó lenne már elfelejteni, mert nem az. le lett írva sokszor. a géped belső ellenállása fizikai képtelenség hogy az általad vázolt lineális karakterisztikát kövesse.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák