Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz bsanya #45395 üzenetére

    Eleinte ez nekem is fura volt, mert más progik is vannak pl. kde és gnome alatt...
    Kezdőként (magamat is ideértve) a legfontosabb a support. Így alapból a legelterjedtebb disztrókat érdemes választani (otthoni, asztali felhasználásra értem, spéci gép esetleg mást indokol, értem ez alatt a netbookokat, HTPC-ket). Support itt természetesen a közösséget jelenti. Distrowatch-ot megnyitod, van leírás is (angolul), és Live rendszereket próbálgatsz. Ubuntu, openSUSE, Fedora, LinuxMint, és a fentebb vki által javasolt Zorin OS amit kipróbálnék a helyedben mindenképp. Youtube-on van videó a telepítésről, ilyesmikről, nézegetni kell.
    Utána az asztali környezet, ami megsokszorozza a lehetőségeket: Gnome, KDE, Unity és a Gnome Shell, stb...
    Ez már ízlés dolga, ezen túl sok jelentősége nincs (hiszen nem az asztalt bámuljuk, programok meg mindre vannak:) ), ha a HW bírja, akkor az Unity is jó.

    Nah, közben van 2 kérdésem is...
    1. NTFS partíciómat felcsatoltam a /mnt -be, lehetne /Home/usernév -ba is? És lehet-e úgy, hogy ne a meghajtó neve legyen a mappa neve, hanem minden mappát berakjon /Home/Usernevem/ alá?
    2. van egy mappa /home/usernév/.map amibe egy, a felcsatolt NTFS meghajtón lévő mappa tartalmát kellene becsatolni, vagy ilyesmi... Lényeg, hogy a progi a .map mappában keres egy xy file-t, ami már megvan az NTFS partíción, akkor lássa, használja...

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Aktív témák