Aktív témák

  • Fooler89

    őstag

    válasz rybank #40522 üzenetére

    Preload nem gyorsítja a grafikus rendszert hanem a megfigyeli a betöltött programokat bootolástól számított x percen belül majd ezeket következő bootnál előre betölti a memóriába, hogy a kedvenc programod indításálnál ne kelljen a vinyóról tölteni. (mert az lassabb mintha ramból szedné az adatokat)
    A ram arra való, hogy ideglenes tár legyen. Otthoni gépbe azért veszek 4 gb, hogy legalább 3 gb telepakoljon, hogy ne kelljen annyit cachelnie a vinyóról.Igaz tudjuk, hogy egy ubuntu 2gb memóriával simán el van swap nélkül. (az példámba általános használatot értsünk és nem 2 virtualbox egyidejű futását)
    Magyarul ha csak 512mb ramot használ az ubi közben van 4 gb-m akkor a ram mint ideglenes tárhely nem gyorsítja megfelelően a rendszer működését. Windows 4gb-en most jobban áll mert lehet, hogy memória éhes viszont ha van akkor meg tudja hálálni. Sok programot betölt előre így sokkal folyamatosabb működést tud mutatni amiben szerintem a linux le van maradva de ha jól sejtem nekik ez nem is feladatuk.

    Ezt mind csak azoknak írtam le akik azért fikázzák az ubuntut mert "memóriaéhes" elhihetitek nem teleszemeteli a ramot hanem hasznos dolgokat tölt be ami gyorsabb működést eredményez.
    Attól, hogy nem 400megát használ hanem 200megát attól még nem lesz gyorsabb a géped, se a grafikus felület, ellenkezőleg pedig simán lehetséges.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák