Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz vendingo #169334 üzenetére

    Terhelés alatt nálam eddig ezek recsegtek:
    - középcsapágy: általában bringamosás megoldja, ha nem kicsavarom, megtörölgetem, zsírozom, vissza. Ha pressfit csinálná ezt, na az szívás lenne.
    - pedál tengely, SPD-ben a rugók: bringamosás megoldja
    - nyeregcső, nyeregpálcák: bringamosás, kiszedés, áttörölgetés helyrehozza. Érdekes módon a nyeregcső ha recseg, az ember hajlamos mindenhonnan hallani a hangot, még a pedál irányából is, szal át tud verni rendesen :D
    - gyorszáras tengely: szét kell szedni, áttörölgetni.
    Pont pár napja volt recsegős problémám amúgy a középcsapággyal, de már van tapasztalatom benne bőven, tudtam mihez nyúljak :DDD . Szerintem egy alapos mosást ejts meg, ha még nem tetted meg és a középcsapágy, pedál, nyeregcső környékén ahol illesztések vannak, külön figyelj oda, alaposabban keféld-törölgesd át. Ha ez nem oldja meg, na akkor jöhet a dolgok darabokra szedése :D . Kétlem, hogy a váltó lenne a ludas, ott terhelés alatt nincs ami recsegjen.
    szerk: egyszer a láncom is elkezdett anno recsegni, de még az olajas időkben, mert ugy-e az olaj vonzza a homokszemcséket-port. Amióta Squirtozok nem volt vele gond. Lényeg, hogy egy láncmosás azt is megoldotta.

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák