Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz ígyvanferi #124380 üzenetére

    A radonos dolog amerikában ki lett mutatva azt tudom, leginkább pincékben, nálunk nem tudom mennyire van, mindenesetre többletsugárzást jelent, persze nem a szabadban probléma, hanem zárt földközeli, földalatti épületekben fordulhat elő. Mondjuk a legnagyobb többletsugárzást elvileg a dohányosok kapják egyenesen a tüdejükbe, mert a dohányban vannak viszonylag radioaktív izotópok.
    A nap radioaktivitásából nem sokat kapunk, ami problémás, az az UV, mert ionuzáló sugárzás, megpiszkálja a bőr DNS-ét.

    beleriand72: Egy ideje már gyorsabban fejlődünk, mint alkalmazkodunk és még dolgozunk is az evolúció ellen, muszáj figyelmet fordítani az egészség megőrzésére. Minél több káros hatást kerülünk, annál jobbak az esélyeink. Nem gondolom, hogy jó dolog egy napsugárzás által, műanyag flakonban felhevített víz elfogyasztása úgy, hogy nem vagy rákényszerítve. 20-30 fok alatt nyilván tökmindegy. De ha már nézek egy kulacsot, akkor miért ne legyen jó tűző napon és -10-ben is? :)

    [ Szerkesztve ]

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák