Új hozzászólás Aktív témák

  • eladogeppc

    veterán

    Sziasztok !

    Csak akit nem zavar egy hosszabb írás, az olvassa el.

    Mini kerékpárkeresési tortúrám:
    Nagy kihívás elé állítottam az életet. 40-50eFt-ig kerestem használt/új bringákat. A fórum társaktól igen nagy segítséget kaptam, amit már most előre köszönök !
    Nagyjából 1 hónapja tört rám, hogy újra bringa kell, de ugye én 120kg-omat nem tudtam, hogy mi fogja elviselni. Kérdezősködtem, linkeltem, kaptam linkeket, hogy mit érdemes megnézni. Jöttek mentek - így már utólag a jobbnál-jobb - bringák, de hát ugye egyiknek a kereke, a másiknak a váltója, a harmadiknak a váza nem volt megfelelő.
    1 hónap alatt közel 200 bringát néztem át szinte naponta 6 órában, hogy mi lenne jó.
    Végül kollégám Trek 800-asa maradt mint választás, az tűnt a legkevésbé rossznak. 17eFt-ért jutottam hozzá. Teleszkóp, új gumi, új fékek, full deore, stb... Vannak apróbb hibák, de ezeket ugye azért lehet orvosolni.
    Érdekesség:
    A Trek megvásárlása előtt nagyjából végig hallgattam 5-6 kerékpár boltost és szervizest is, és érdekeseket mondtak számomra.
    Aki nagyon elfogult, az most szerintem ne is olvassa el, mert nem fog neki tetszeni amit írni fogok.
    Egybehangzó vélemény az összes boltos és szervizes részéről, hogy tökéletesen mindegy, milyen márkát néz az ember itthon ártól függetlenül is, hiszen mind a GEPIDA, mind a NEUZER, mind a CSEPEL a HAUSER például mind magyar márka és van alsó, felső és átlag kategória. Ez azért fontos, mert tombol a sznobéria a biciklis körökben, így nagyon könnyen el lehet bizonytalanítani bármilyen vevőt, hogy az szar amit kinézett.
    Ami a nagyon érdekes volt, hogy egy közel 20 éves biciklis múlttal rendelkező komoly kerérpár szervizes is ugyanezt vallotta. Nincs olyan, hogy szar kerékpár, rossz váltó. Minden váltót be lehet jól állítani ma már. Akár lehet az olcsóbb kategória is, csak számolni kell a kopással. Viszont itt megjegyezte ő is, hogy ami régen elfutott kb 3000km-t, az ma már éppen eléri az 1000-et. Mind lánc, mind fogaskerekek, mind csapágy tekintetében.
    Felvilágosított, hogy teljesen felesleges ez a 120kg-os mizéria, hogy milyen váz stb. legyen. A felni bírja és kész. A régi felnik bírták bőven a terhelést, az újak meg már annyit nem. Ezért vannak duppla falú felnik, mert spórolnak az anyagokkal.
    Végülis nekem mindegy lett, a Trek 800 kiváló választás mind méretben, mind mindenben. Sima felni van rajta, a gumira 150kg max terhelés van felvésve.
    Bicajra fel, mindegy mit veszel, ha nem vagy versenyző, nagyon rossz kerékpárt nem lehet venni ma már !

    Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD

Új hozzászólás Aktív témák