Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz sanzi89 #27502 üzenetére

    Lehet, de nem ajánlott. V-fékkarral nem fogsz tudni akkora fékerőt kifejteni, mint egy Canti/outi, bmx karral. mivel töb bowdent húz, így nem fog tudni eleget "járni" a fékkar, nincs útja, ahol erőt fejtesz ki.

    Vagy keress egy régi, de jóféle, shimano canti fékkart, ami full aluból van, vagy vegyél újat. A tiagrának van egyenes kormányos outi fékkarja. (5K a bringabutikban egy pár) Vagy az avid olcsóbb állítható fékkarja, (szintén 5K egy pár). Ez jóval merevebb brutálisan nő a fékerő, de rövideb a kar.
    Ott vannak még a mostanában divatos Saccon Radius CX fékkarok, de árban kb ugyanott vannak, igaz minőségiek is.

    Alternatíva még, a Saccon Radius olcsó univerzális karjai, (1,5K a pár) ebben a bowdentartót át lehet rakni V vagy Canti húzásra, de picit nyúlós, mert a konzol rugalmas. Bár olcsó városi rohangálóba jó ez is.

    Fék helyére, ha régi típusú, és hosszúbenyúlású, akkor Saccon Sencro. Olcsó, és kb a régi, hosszúbenyúlású Shimano 105 erejét hozza.

    Szemezgess a Retrobringa.hu honlapján. Teljesen korrektek, pl csak ők tudtak nekem normális árú 28.6-os nyeregcsőbilincset túrni. (ritka mint a fehér holló, vagy csak Miche gyártmányt hoznak, rosszabb esetben szar natur alu altrixot, amiből első meghúzásra kiszakad a menet)

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Aktív témák