2013. május 19., vasárnap

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-04-24 12:48:40

IT café

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

(#19001) ludsimon válasza KaraDani (#19000) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszi, hát tudom de ekkor volt eléggé epic mert mire beértem az erdőőbe tök sötét volt mert lement a domb mögé a nap és kicsit fostam. :D

(#19002) attiati

attiati
(PH! addikt)

A kettő közül a másodiknak hosszútávon kényelmesebb a kormánya?

gepida alboin 200 crs

gepida alboin 200

Ebből a webshopból személyesen is el lehet hozni a bringát?

[ Szerkesztve ]

(#19003) dqdb válasza attiati (#19002) üzenetére

dqdb
(őstag)

A kormány ugyanaz, sőt szinte a legtöbb alkatrész is. A különbség mindössze annyi, hogy a drágábbnál az első kerék agydinamós, és így kapott integrált világítást a bringa.

Ebből a webshopból személyesen is el lehet hozni a bringát?
Talán az üzletszabályzatot nem ártana elolvasni :F

[ Szerkesztve ]

1-800-UNBELIEVABLE

(#19004) hoffman_ válasza venember83 (#18998) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megnéztem mind a hármat, köszi szépen :) A másodiknál már vártam a végén, hogy jöjjön egy szolid XC bringa, majd a trekking és végül az outi, nagy poén lett volna. Nagyon ügyesek ezek a srácok, amikor kölyök voltam, és olyan barátomnál lógtam, akinek volt Extreme Sport csatornája, akkor a DH és freeride műsorokra mindig rátapadtam :D Én sose fogok ilyet, de attól még imádom nézni. Jövőre talán már eljutok oda, hogy egyszer egy maratonra is elmenjek veletek.

Amúgy jó szám a 220 felett, engem nagyon megérint :) Imádom a négykerekűeket is. Pár hét múlva megyek egy hétre a győri cimbikhez piázni megnézni, hogy ott keményebben tanulnak-e, de megfejelem azzal, hogy előtte 2 napig pályabíróskodom a Campus Kupán, alig várom, hogy megkocsikáztassák a seggem :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#19005) emre válasza belaazallat (#18958) üzenetére

emre
(PH! addikt)

Nem tervezem hogy eladom, de van az a pénz amiért vihető.

Mindig is akartam egy CC bringát.

Magyar égre magyar UFO-t!

(#19006) attiati válasza dqdb (#19003) üzenetére

attiati
(PH! addikt)

Csak a szállítási pontot futottam át. Jogos :)

Hervisben -20% minden biciklire, és van ott egy fuji nevada 5.0
+hervis katalógus kép

Milyenek ezek a Fuji biciklik? A topikban nem sok találat volt fuji szóra.
Külföldi webshopból rendelve olcsóbban meg lehet úszni a vásárlást?

[ Szerkesztve ]

(#19007) DemonDani válasza attiati (#19006) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

99ezerért tourney/altus cuccok? meg az a teleszkóp... ez 60-70ezres kategória se :Y Hát nem kicsit rossz vétel még -20% akcióval is

asd fgh jkl éáű

(#19008) Doki-HUN1978 válasza attiati (#19006) üzenetére

Doki-HUN1978
(senior tag)

Ez valóban nem jó vétel ennyi pénzért.
Ennyiért azért lehet találni korrektebb bringát is nem egyet.

A Fuji a váz márkája, egy matrica rajta gyakorlatilag a sok közül.
A többi alkatrészt nem a Fuji gyártja/gyártatja, na azok a fontosabbak. (váltó, teló, fékek)

[ Szerkesztve ]

"A szórakozottság a zsenik erénye"

(#19009) superecneB

superecneB
(őstag)

Valaki tudna nekem egy körülbelüli ár kalkulációt mondani, hogy mennyibe kerülne lecserélnem a jelenlegi DeoreXT tárcsafékes - gyorszáras első agyamat egy hasonló nem gyorszárasra?
Esetleg mennyiért lehetne eladni ezt?

Eladó = http://tiny.cc/6v81ww

(#19010) dqdb válasza superecneB (#19009) üzenetére

dqdb
(őstag)

Ha "nem gyorszáras" alatt az átütőtengelyt érted, akkor sokba fog kerülni, mert teleszkópot is kell hozzá cserélni.

Ha csak az első gyorszár helyett szeretnél valami lopásállóbb megoldást, akkor az agy maradhat, azt nem kell cserélni. A gyorszár helyére vagy szabvány imbuszos rögzítésűt teszel, vagy egyedi szerszámot igénylőre cseréled. Megoldás lehet még az Acor(?) olyan gyorszára, amelyiket csak fejjel lefelé lehet oldani (ezt most nem találtam meg), tehát te könnyen tudod szerelni defekt esetén, de az utcán lezárt bringa első kerekét védi.

[ Szerkesztve ]

1-800-UNBELIEVABLE

(#19011) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[erre] valaki valamit?

asd fgh jkl éáű

(#19012) superecneB válasza dqdb (#19010) üzenetére

superecneB
(őstag)

Csak lopásállób megoldás kell. Ilyet itthon hol lehetne beszerezni?

Eladó = http://tiny.cc/6v81ww

(#19013) tzimash

tzimash
(senior tag)

(#19014) N.GÁBOR válasza tzimash (#19013) üzenetére

N.GÁBOR
(fanatikus tag)

Azta, ez döbbenet!

May the force be with you!

(#19015) szentkuti11 válasza superecneB (#19012) üzenetére

szentkuti11
(senior tag)
LOGOUT blog

Bringaboltok, de lehet, hogy kell hozzá tengelycsere is.

(#19016) DemonDani válasza tzimash (#19013) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Meglátná csak a Pély - Tarnaszentmiklós' összekötő főutat :DDD Visszarettenne :DDD

asd fgh jkl éáű

(#19017) dqdb válasza superecneB (#19012) üzenetére

dqdb
(őstag)

Körülbelül bárhol, maximum rendelésre, de hozni fognak.

tzimash: őrült, főleg az első fél perc :Y A top comment szokás szerint üt, mint a hasonló videóknál :D how many respawns did you think this took him?

[ Szerkesztve ]

1-800-UNBELIEVABLE

(#19018) Katsu

Katsu
(tag)

Sziasztok,

Érdeklődni szeretnék, hogy ismertek olyan kerékpáros üzletet vagy szervízt, ahol vesznek használt bringát? Esetleg beszámítanak egy másikba? Én XX kerületben lakom Pesten, nem lenne rossz, ha a környéken tudnátok valamit. Persze megoldom, ha nincs. :)
Sajnos megszorultam anyagilag és meg kell vállnom minél hamarabb a bringámtól. :(

Nagyon köszönöm a segítséget.

Üdv: Katsu

Üdv: Katsu

(#19019) Doki-HUN1978 válasza DemonDani (#19011) üzenetére

Doki-HUN1978
(senior tag)

Kimondottan a Lidl-is cumót nem próbáltam, csak a Valvoline láncspray-jét, de én azért nem preferálom, mert nem nagyon lehet befújni a lánc belső részébe.

(#19020) rii

rii
(PH! nagyúr)

hello

havercsaj trekkinget akar venni

130-150.000 et szán rá

aki esetleg nem oly rég benne volt a témában, tud mondani valami márkát és azon belül tipust, amit ajánlani lehetne?

ésszel

(#19021) ludsimon

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kiszámoltam és az, hogy van, hogy nekem elvileg 180mm-es hajtókarhossz kéne?

175mm a max, nem is létezik 180mm.

(#19022) rii válasza rii (#19020) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

ezt a kettőt nézte ki ...

valaki tud PLS jót/rosszat mondani rá?

Mongoose Crossway 350D - Espresso trekking

Mongoose Crossway 150 – 2012

ésszel

(#19023) DemonDani válasza ludsimon (#19021) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Láttam már 180at de tényleg olyan ritka mint a 60as monti váz

(#19022) rii
a 350 már kellemes belépő szint, sokat nem kell várni, de az már olyasmi hogy kigurul a gyárból és megy amig el nem kopik. a 150-nel nem kell szabad foglalkozni

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#19024) anaqer válasza rii (#19022) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

Új kell? Csak mert a láttam egy ilyen ajánlatot, és hát ha a méret még nem gáz, eléggé otthagyja azt a Mongoose-t...

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#19025) ludsimon

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most jelenleg 120mm-es a stucni és a váz 4 cm-el kisebb a méretemnek.

Ha le lesz cserélve a kormány azon gondolkozok vegyek 130mm-est vagy 120mm-est?
Ugye az előrenyúlás is ott van, tehát ezért elég nehéz kiszámolni melyik lenne megfelelő.

(#19026) DemonDani válasza ludsimon (#19025) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hol vannak ezek így képletbe foglalva?

asd fgh jkl éáű

(#19027) ludsimon válasza DemonDani (#19026) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fejembe. :DDD

Nem tudtok olyan boltot, hogy ha megrendelem és nem jó a méret akkor kicserélik?

Én úgy tudom, hogy ha webshopról rendelek és nem személyes úton 8 munkanapom áll rendelkezésre bármilyen kérdés nélkül elállni az adásvételtől.

Tehát ebike-vel elvileg ezt a méret tesztet meg tudom csinálni csak ugye a postaköltséget mindig nekem kell állnom. De ha már 1x van mihez viszonyítani onnantól már valószínű a következő stucni méret már jó lesz szóval lehet megjátszom majd ezt.

(#19028) venember83 válasza ludsimon (#19027) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Stucninál szerintem ez nem játszható meg. Csak ruházati cikkeknél.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP

(#19029) ludsimon válasza venember83 (#19028) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hmm, rákérdeztem azért ftw bikes-en hátha.

(#19030) Doki-HUN1978 válasza venember83 (#19028) üzenetére

Doki-HUN1978
(senior tag)

venember83! Te nagy császár vagy a javításban. (a hozzászólásaidból ítélve)

Patentpedált szedtél már szét?

(#19031) fpeter07 válasza tzimash (#19013) üzenetére

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgy hirtelenjében: @@>#&@&#!
A hétvégei úthoz hasonlítva az dózerútnak felelt meg ehhez képest. :Y

"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer

(#19032) venember83 válasza Doki-HUN1978 (#19030) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tévedsz, sajnos nem. Patentpedálnak csak a tengelyét szedtem ki, hogy újrazsírozzam, de a patent részét még nem.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ www.oradeacityrunningday.ro/hu/ http://tiny.cc/iQuZP

(#19033) Doki-HUN1978 válasza venember83 (#19032) üzenetére

Doki-HUN1978
(senior tag)

Az nekem elég lenne, ha emlékszel rá, hogy a tengely külső vége mire támaszkodik fel?

A történet röviden annyi, hogy a pedálom (pd-m424) külső részén lévő műanyag -kör alakú- fedél -ami tulajdonképpen egy műanyag anya- nem értem hogyan, de kicsavarodott és egyik bringa boltban sem vállalják a javítását.
Pontosabban 2 hétre fel akarják küldeni a Shimano-hoz Pestre.

Nos, ha egy ilyennel kicsavarom a tengelyt, a tengely külső végénél található -elvileg- egy 5-ös csavar amit tekernem kellene, hogy azt a műanyag anyát -ami le van esve- vissza tudjam rá rögzíteni.

Csak azt nem tudom, hogy a csavar és a tengely között van-e valami, ami akadályozná ezt az elképzelésemet.

Nem tudom elég érthetően írtam-e le?!

(#19034) dudi6 válasza rii (#19022) üzenetére

dudi6
(tag)

1 2 Nekem is Mongoose Crossway 350-n van, csak még régebbi változat (itt az oldalon kék színű 80 körül van)
Endomondoban hogy lehet összefűzni több utat? A hosszú hétvégén megkerültük a Fertő tavat és az első nap többször megálltunk, és leállítottam ezért az 1 nap 3 külön útvonal van, ezt akarom 1-be tenni....

[ Szerkesztve ]

(#19035) Doki-HUN1978 válasza venember83 (#19032) üzenetére

Doki-HUN1978
(senior tag)

Úgy néz ki megtaláltam a választ...köszi!

Talán hozzá fogok férni.

[ Szerkesztve ]

(#19036) rétisün válasza ludsimon (#19029) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

amikor én rendeltem tőlük, elég sokat kellett várnom, mert nem volt raktáron, ami kellett volna. valószínűleg nincs túl nagy raktárkészletük, így ha cserélni akarsz (és lehetséges is) készülj fel elég hosszú várakozásra.

keress bikemag aprón vagy testbike-on 1-2 ezer forintos stucnit, a hosszát úy is tudod tesztelni, és ha már tudod, mekkora kell, akkor rendeld meg a KCNC-t a jó méretben.

mod: amikor tegnap bringázást terveztem, az nem volt a terv része, hogy átalszom a napot :((( :B

[ Szerkesztve ]

good hunting, stalker....

(#19037) dudi6

dudi6
(tag)

Egy Kellys Quartz Red megér 95 ezret? 5 hónapos még garancia is van rá, és ad mellé városi külsőket (21,5"-s én 189 cm vagyok)is...ezt viszont nem értem, hogy hogy 9-s fogaskoszorúkkal adják...
Volt már valakinek ilyen bringája? Megbízható, jó bicó?

[ Szerkesztve ]

(#19038) dqdb válasza rii (#18953) üzenetére

dqdb
(őstag)

Minek ide varrónő: pár mosogatókendő és gyorskötöző kell csak a probléma megoldásához. Ha elkészültél, mehet is a There, I Fixed It-re :D

Tavaly láttam trekkingen mosogatókendő+befőttes gumi párból előállított "markolatot". Az egyik oldalra sárga, a másikra kék szivacs került :)

Eagl3: üdvözöllek a tárcsafék parajelenséges világában ;] Nem szorulás miatti súrlódás lesz, hanem inkább rezonancia miatti, felesleges bármit is állítgatnod, csak hozzászokni lehet. Nekem a hátsó tud zörögni nagy tempónál, másnak kanyarodáskor az első, stb. Ez az a jelenség, amit hiába mondunk el bringavásárlás előtt egy olyannak, akinek a detárcsafékakkoriskell ködfelhő lebeg a szemei előtt, mindenki csak a saját fülének hisz, persze utólag. Ha most 180-as tárcsád van, akkor 160-asra cserélve csökkenhet a hatás. Szintén javulhat, ha most 6 csavaros kerékagyad van, és cseréled Centerlockosra. Szóval csupa "olcsó" megoldás van a problémára.

[ Szerkesztve ]

1-800-UNBELIEVABLE

(#19039) Eagl3

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy bizonyos sebességnél (csak ha rajta ülök a bringán) az első kerék felől van egy ponton ahogy a kerék fordul van egy fémes, súrlódó hang. Én a tárcsafékre tippelek mert nem látok mást ami hozzá tudna érni bármihez.
Szerintetek be fog ez kopni vagy érdemes lenne állítani valamit? Kicsit mondjuk zavaró...

(#19040) rétisün válasza dudi6 (#19037) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

".ezt viszont nem értem, hogy hogy 9-s fogaskoszorúkkal adják..."

mert, mi a baj vele? alivioban is van 9-es rendszer...

good hunting, stalker....

(#19041) Doki-HUN1978 válasza Eagl3 (#19039) üzenetére

Doki-HUN1978
(senior tag)

Nekem is előjött egy ilyen hang, de csak mostanában hallom.
Először azt hittem a váltómhoz ér hozzá a lánc és az adja ezt a fémes hangot, de rájöttem, hogy a hátsó fék csinálja, de nem egyfolytában!

Idegesít, nem tudom mit csináljak vele.

Neked egyfolytában adja a hangot?

Szerk.
Ha folyamatosan, akkor érdemes állítani rajta.

[ Szerkesztve ]

(#19042) Doki-HUN1978 válasza dqdb (#19038) üzenetére

Doki-HUN1978
(senior tag)

Érdekes amit írsz...
Valóban a haveromnak is adta rendesen a hangot.
A múltkor kiröhögtem, most meg nekem is beadta...

Úgy gondolom, hogy ugye kanyarodásnál picit "hajlik" a kerék a terhelés miatt és a tárcsa is vele együtt mozdul, közben pedig hozzáér a betétekhez kicsit és az rezonálhat...

Ez persze nem ad magyarázatot arra, hogy tök egyenes úton egyszer csak jön a hang... :N

Azt viszont érdekesnek találom, hogy eddig sosem csinált ilyet a bicajom, mostanság meg minden úton hallom.

[ Szerkesztve ]

(#19043) Eagl3 válasza Doki-HUN1978 (#19041) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van mikor egyfolytában viszont van mikor nem csinálja.
Mikor elhoztam a bringát másnap elkezdte csinálni majd lassacskán egyszer csak abbamaradt. Most, hogy defekt miatt kivettem a kereket elállítódott a tárcsafék és szorult kicsit, elvittem beállíttatni, nem szorul viszont megint van ez a hang.

Más: ha mosom a bicót magasnyomásúval mire kell figyelni? Pl, teleszkóp, váltó stb. nem gáz ha veretem neki?

(#19044) Eagl3 válasza dqdb (#19038) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi... még azért bele kell ásnom magam a témába, illetve be kell szereznem szerszámokat amivel pár dolgot magam is tudok állítani. Muszáj lesz megtanulni.

Mikor megláttam mekkora tüske szúrta ki a belső azt hittem, rosszul leszek... kb. int a körmöm hegyének a fele. Ezt látva már tartok lemenni az aszfaltról komolyan... :) ez így nagyon nem lesz jó valamit csinálni kell vele mert lépten nyomon defektet fogok kapni. Elmentem egy kis csapatásra közepes terepen, két kerékből mindkettő lyukas lett.

(#19045) fpeter07

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van lehetőségem arra, hogy lecseréljem a mostani Suntour M2000 telómat hasonlóan jó mozgó merev villára? :D Szegény már nagyon recseg. Aprón ahogy néztem a trial/streetes darabok vannak nagyobb számban, de pl. itt kínálnak normál bringára is. [link] És ha már aprózok, el is kell majd néznem a hajtások felé is, hátha ki lehet fogni valamilyen hajtóművet jó áron.

"A tényből kiindulva, hogy a Teremtő az emberek intelligenciáját korlátozta, igen sportszerűtlennek tűnik, hogy a hülyeségükkel nem tette ugyanezt." -Adenauer

(#19046) dudi6 válasza rétisün (#19040) üzenetére

dudi6
(tag)

Csak azt furcsáltam, hogy egyik helyen 8-sal másik helyen 9-sel adják és a 9-sel olcsóbb..
Nem is ez a lényeg, hanem , hogy megér e 95-t plussz 2 városi külsővel? :F

(#19047) venember83 válasza Doki-HUN1978 (#19035) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Öööö, szívesen. :DDD

(#19048) TripleB

TripleB
(tag)

Városi közlekedésben el tudnám viselni vmelyik cipőt :)
[link]

7" univerzális tablet tok http://goo.gl/q5cOL

(#19049) belaazallat

belaazallat
(őstag)

Ma csináltam egy ilyet:

[link]

Baromi dombos terep Bőszénfáig. Van ott egy aranyos "kis" emelkedő. Kollégám outival adta a tempoót, a végére sajna kiengedtem. Km óra szerint 47, 78km a táv és 22 fölötti az átlag. Síkon 30-as tempót mentünk. Terepgumival voltam.

Büszke vagyok magamra!

Ja és meg volt az első spd-s esésem, pont a házunk előtt! :DDD Megálltam és eldőltem.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#19050) ludsimon válasza rétisün (#19036) üzenetére

ludsimon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Válaszolt.

Azt írja nem nagyon oldható meg, de Berguson-ba van és még próbálhatok is azt mondja.
De min próbálni? :DDD
Görgőn az én bringámon?

Az érdekes lesz, mert ha nincs stucni nincs mivel elmenni...
Szóval az lesz veszek 1-2 ezerért 120mm-eset és ha már kipróbáltam látni fogom szemre kb mennyivel kell hosszabb kisebb.

Mod-ra válasz: De jó neked ilyet megtehetsz. :N
Én meg arra várok mikor lesz már szabadidőm tekerni. :O
Szombat munkanap, vasárnap lesz egyedül utána ismét robot. :O

Egyeztetni jó lenne a főnökkel, fél6-ra bemenni és 1-kor lelépni (7 órát kell egyelőre dolgozni mint tanuló). Ez így tök szar 4-re hazaérni és utána kb 1-2 órát tekerek az semmi.
De úgyse fog bejönni előbb tutira...

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.