Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    ellenben felvetnék egy új témát, ami amugy nem olyan nagy szám, de lehetne rajta mit vesézni, nevezetesen: Pro/E fóliakezelése:

    első körben csak 1 általános ténnyel hozakodnék elő, mi szerint a fóliakezelés nem újkeletű dolog, mindenki találkozott már vele, min autoCAD szintjén - és ez az ami kapcsán előjön (lásd később)

    Pro/E -ban a fóliakezelés hasonlóképpen működik, mint egyik-másik tervezőrendszerben, vagyis különböző geometriai (szerkesztő, formai, stb) elemeket pakolászunk különböző fóliákra, és azok láthatóságának ki-be kapcsolásával láttathatjuk vagy tűntethetjük el zavaró esetben a (bonyolultabb) tervek egyes részleteit. ez utóbbi opció, a ki-be kapcsolgatás különösebben nem téma, de a fóliákra való pakolgatás annál inkább lehet:

    Pro/E fóliák létrehozása:
    alapvetően 3 metódussal találkoztam eddig:
    1. előre definiált fóliák - pl template file-ok esetében
    2. automatikusan létrejövő fóliák - config.pro-ban megadott fólianevek és tipusok, melyek automatikusan létrejönnek, mikor adott geometriai elem születik
    3. manuálisan létrehozott fóliák - manuálisan belepakolt elemekkel

    a 2. tipus nagyon hasznos, hiszen automatizált megoldás... mégis a geometria elemek közül a tengelyek azok, amellyeket extrude parancs esetében egy axis point-ból kreálva, már nem hajlandó automatikusan rátenni a fóliára... ez config.pro beállitási hiba vajon vagy vhol máshol bujik meg a megoldás kulcsa?

    a másik, lényegesebb kérdés a rajztérben merülne fel, hiszen az autoCAD-hez hasonlóan itt is használunk fóliákat... de rajzi elemek 2. ponthoz hasonló, automatikus fóliára helyezésével nem tudok mit kezdeni. jelen helyzetben van egy szép nagy rajzom telis tele méretekkel, és mondjuk szeretném ha ezeket ki tudnám kapcsolni néha... ehhez biztos nem az a megoldás hogy az összes méretet amit rajztérben megjelenitettem vagy creáltam, manuálisan kerüljön (ráadásul utólag) egy fóliára, ami majd hide-olható lesz... (vmi hasonló automatizálás lehetne a megoldás, mint a 2. pont.)

    vki vmi ötlet?

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák